Trije meseci kazni zaradi sodelovanja z zdravnikom

Trije meseci kazni zaradi sodelovanja z zdravnikom
21.11.2012 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Italiji 2011 in nekdanji italijanski državni prvak Giovanni Visconti bosta morala na prisilni počitek. Zaradi sodelovanja z Michelejem Ferrarijem naj bi jima prisodili trimesečno kazen.
Giovanni Visconti in Michele Scarponi sta sodelovanje s spornim zdravnikom Michelejem Ferrarijem priznala, a sta poudarila, da jima je zgolj pomagal pri testiranjih oziroma treningih. Pri Italijanskemu olimpijskemu komiteju so jima verjeli, a sodelovanje s Ferrarijem je, vsaj v Italiji, kaznivo. Tako bosta po vsej verjetnosti prejela vsaj trimesečno kazen, ki pa jo bosta lahko odslužila že pozimi in tako njuna sezona 2013 ne bo posebej ogrožena.

Sodelovanje s Ferrarijem so v Italiji prepovedali že daljnega leta 2002. Scarponi je na zaslišanju povedal, da se je s Ferrarijem srečal samo dvakrat. Skupaj sta takoj po sezoni 2010 opravila dve testiranji, potem pa je sodelovanje zaradi prestopa v Lampre prekinil. Sicer pa je Scarponi že prestal 18-mesečno kazen. Priznal je namreč sodelovanje s španskim ginekologom Eufemianom Fuentesom.

Visconti je v izjavi za javnost že poudaril, da ni storil ničesar narobe. Vsekakor je kazen zanju prišla v primernejšem trenutku kot pa tista za Filippa Pozzata, od naslednjega leta naprej klubskega kolego Scarponija pri Lampreju. Italijan je dan pred koncem dirke po Sloveniji odšel domov in na zaslišanje, potem so ga kaznovali in tako je izgubil celoten drugi del sezone, medtem ko prej omenjena kolesarja pomembnejših dirk ne bosta izpustila.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ