Trije Slovenci med zvezdniki v Veliki Britaniji

Trije Slovenci med zvezdniki v Veliki Britaniji
02.09.2017 AVTOR: D. Z.
Bliža se začetek dirke po Veliki Britaniji. Glede na startno listo bodo tam nastopili trije Slovenci: Primož Roglič, Luka Mezgec in Jan Tratnik.

Etape na dirki po Veliki Britaniji
1. etapa: Edinburgh › Kelso, 188 km
2. etapa: Kielder water and forest park › Blyth, 211 km
3. etapa: Normanby Hall country park › Scunthorpe, 172 km
4. etapa: Mansfield › Newark-on-Trent, 175 km
5. etapa: Tendring › Tendring, 16 km (posamični kronometer)
6. etapa: Newmarket › Aldeburgh, 183km
7. etapa: Hemel Hemstead › Cheltenham, 186 km
8. etapa: Worcester › Cardiff, 180 km

V nedeljo, 3. septembra se bo začela 14. dirka po Veliki Britaniji. Gre za dirko ekstra kategorije, ki iz leta v leto postaja vse bolj popularna.

Govorimo o osmih etapah, vključno s 16 kilometrov dolgim posamičnim kronometrom. Vse skupaj se bo začelo v Edinburghu. Prva etapa se bop o 188 kilometrih končala v Kelsu. Najdaljša etapa na dirki bo druga. Dolga bo 211 kilometrov. Končala se bo v Blythu. Najtežja naj bi bila predzadnja, sedma etapa do Cheltenhama. Dirka se bo končala v Cardiffu. Kdo vse bo na startu?

Sprinterji Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Dylan Groenewegen, Elia Viviani ... Potem pa so tu še nekateri zvezdniki, kot so Philippe Gilbert, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas, Daniel Martin, Pierre Rolland, Tony Martin ... In med temi vsemi zvezdniki bodo po vsej verjetnosti nastopili trije Slovenci. Potrjena sta že Luka Mezgec in Primož Roglič. Čakamo še na potrditev in Jana Tratnika. V zadnjih letih so dirko dobili kolesarji, kot so Stephen Cummings, Edvald Boasson Hagen, Dylan Van Baarle, Bradley Wiggins, Lars Boom, Michael Albasini ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ