Trije Slovenci vendarle do World Tour licence

Trije Slovenci vendarle do World Tour licence
20.12.2016 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila imena ekip, ki so prejele World Tour licence. Med temi je tudi ekipa Abu Dhabi, letos poznana kot Lampre Merida.

O Lampreju Meridi se je leto ogromno govorilo, saj je bil glavni mož Giuseppe Saronni prepričan, da je za investicijo v ekipo prepričal Kitajce.

A ta posel se ni izšel in v zadnjem trenutku je Saronni vendarle našel glavnega sponzorja. Za investicijo so se odločili v Abu Dabiju, ki so tako sledili Bahrajnu, Astani … Ekipa je tako lahko vložila popolno prošnjo za pridobitev World Tour licence in UCI je prošnji ugodila. Tako bodo Matej Mohorič, Marko Kump in Jan Polanc še naprej lahko nastopali v World Touru.

Sicer pa je seznam ekip naslednji: Ag2R La Mondiale (FRA), Astana Pro Team (KAZ), BMC Racing Team (ZDA), Bora Hasngrohe (NEM), Cannondale Frapac (ZDA), Dimension Data (JAR), Quick Step Floors (BEL), FDJ (FRA), Lotto Soudal (BEL), Movistar (ŠPA), Orica Scott (AVS), Bahrain Merida (BAH), Katjuša (RUS), LottoNL Jumbo (NIZ), Sky (VB), Sunweb (NEM), Abu Dhabi (UAE), Trek Segafredo (ZDA).

Torej, koliko Slovencev bo v naslednji sezoni nastopalo v World Tour ekipah? Vsega skupaj 13. Govorimo pa o naslednjih kolesarjih: Kristijan Koren, Luka Mezgec, Jani Brajkovič, Borut Božič, Luka Pibernik, David Per, Domen Novak, Grega Bole, Simon Špilak, Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Polanc in Marko Kump.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ