Trinajst izbrancev na nedeljski virtualni dirki po Flandriji

Trinajst izbrancev na nedeljski virtualni dirki po Flandriji
04.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Zaradi koronavirusa bo glavna belgijska kolesarska nedelja na cesti seveda odpadla, zvezdniška imena pa se bodo vseeno pomerila v virtualni različici dirke, ki jo boste lahko spremljali v živo.

Dirka po Flandriji bi ob ceste privabila skoraj milijon gledalcev, a letos s spektaklom po belgijskih tlakovanih bergih ne bo nič. So pa prireditelji v teh časih, ko je želja gledalcev po kolesarstvu še posebej velika, poskrbeli vsaj za virtualni spektakel.

Na Bkoolovi platformi se bodo zvezdniki, ki bodo poganjali pedala na svojih trenažerjih, pomerili na zadnjih 32 kilometrih dirke, preizkušnja bo trajala slabo uro. Pomerilo se bo 13 kolesarskih zvezdnikov, tudi lanski zmagovalec Alberto Bettiol, pa Remco Evenepoel, Greg van Avermaet, Yves Lampaert, …

Dirka se bo začela ob 15:30, spremljali pa jo boste lahko na Eurosportu ali na YouTube kanalih Flanders Classics in Global Cycling Network (GCN). To zagotovo ne bo klasična belgijska veselica, ki smo jo nestrpno pričakovali, vseeno pa bo virtualni spektakel prinesel nekaj zanimivega dogajanja.

Ali kot pravi Michael Matthews: »Vsi bomo dirko začeli, kot da gre za ekshibicijo, a na koncu nihče ne želi izgubiti in zato bo zagotovo šlo na nož, pa čeprav zdaj morda mislimo drugače.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ