Trofeo Binda Armisteadovi, Eugenia Bujak na 16. mestu

Trofeo Binda Armisteadovi, Eugenia Bujak na 16. mestu
30.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
V Italiji je potekala druga ženska dirka za svetovni pokal - Trofeo Alfredo Binda. Najhitrejša je bila Angležinja Elizabeth Armistead.

17. Trofeo Alfredo Binda:

 

1. ARMITSTEAD Elizabeth 3:08:13

2. FERRAND PREVOT Pauline +0

3. VAN DER BREGGEN Anna +0

4. LONGO BORGHINI Elisa +0

5. AMIALIUSIK Alena +0

6. NEFF Jolanda +3

7. VAN VLEUTEN Annemiek +1:31

8. VAN DIJK Ellen +1:31

9. CECCHINI Elena +1:31

10. MOOLMAN-PASIO Ashleigh +1:31

...

16. BUJAK Eugenia +1:31

58. KERN Špela +6:46

61. PINTAR Urša +6.46

73. RITTER Martina +6.46

 

V mestecu Cittiglio na severu Italije se je na štart druge letošnje dirke za svetovni pokal podalo 138 kolesark, pričakalo pa jih je odlično vreme za dirkanje. To je bila prva letošnja dirka na cesti za svetovno prvakinjo Pauline Ferrand-Prevot, prvič je na specialko v tekmovalnem okolju sedla tudi odlična švicarska gorska kolesarka Jolanda Neff. 

Na 123 kilometrov dolgi dirki s 1570 metri višinske razlike je nastopila tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana. Pod vodstvom Gorazda Penka so se s konkurenco pomerile Martina Ritter, Eugenia Bujak, Eva Lechner, Polona Batagelj, Urša Pintar in Špela Kern. 

 Do glavne selekcije je prišlo na štiri kilometre dolgem vzponu Cunardo s povprečnim naklonom v bližini šestih odstotkov. Ekipa Boels Dolmans Cycling je narekovala oster tempo, v ospredju je ostalo le 20 kolesark. Nato je na spustu napadla Katrin Garfoot in si privozila več kot minuto prednosti, pobralo pa jo je na drugem vzponu na Orino. 

Odločilno selekcijo je naredila Anna van der Breggen na četrtem vzponu na Orino, ko je po njenem napadu v ospredju ostalo le šest kolesark, njena ekipna kolegica pri Rabobanku Ferrand Prevotova, Elisa Longo Borghini, Lizzie Armistead, Jolanda Neff in Alena Amialiusik.

Svetovna prvakinja je poizkusila s pobegom in si privozila nekaj prednosti, na koncu pa je bila ujeta po zaslugi Armisteadove. Za zmago so se kolesarke pomerile v šprintu, kjer je bila najbolj spretna prav Britanka in slavila zasluženo zmago pred Ferrand Prevotovo in van der Breggnovo. 

Dobro je z dirko opravila tudi Eugenia Bujak, ki je v cilj prišla s prvo zasledovalno skupino in zasedla 16. mesto. Ostale kolesarke ekipe BTC City Ljubljana so v cilj prišle v večji skupini s skoraj sedmimi minutami zaostanka. 

Prvič je v profesionalni konkurenci nastopila tudi Laura Šimenc, članica ekipe NO Radunion Vitalogic, ki v krstnem nastopu ni prišla do cilja.

Lizzie Armistead je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ