Trpljenje, ki je prineslo prek 40 tisoč dolarjev

Trpljenje, ki je prineslo prek 40 tisoč dolarjev
13.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Že poznate zgodbo Lawsona Craddocka, ki se iz dneva v dan trudi ostati na dirki po Franciji? Njegov boj je dobil večje razsežnosti.

Kolesar moštva Education First Lawson Craddock je padel že v prvi etapi dirke po Franciji. Od takrat je kar precej poškodovan, saj ima poškodovano ramo, prejel pa je še šive nad očesom. Američan pa vztraja. Iz dneva v dan se vozi na repu glavnine, a vendar vsak dan pride do cilja še pred časovno zaporo. Takoj po prvi etapi pa se je odločil, da bo poskušal zbrati čim več denarja za velodrom Alkek, ki ga je pred enim letom poškodoval hurikan Harvey.

Najprej je dejal, da bo za vsako etapo, ki jo bo končal daroval sto ameriških dolarjev. Potem je na dražbo dal tudi kolesarske čevlje. Ni pa ostalo pri temu. Kolesarska javnost se je hitro odzvala in po petih dneh se je zbralo že več kot 40 tisoč ameriških dolarjev. “Do danes je bilo nakazanih že petsto donacij. Mislim, da se bližamo že 40 tisoč dolarjem, kar je neverjetno. Ko vsako jutro pogledam te podatke, dobim motivacijo in pomaga mi, da se še naprej borim,” je pred šesto etapo dejal Craddock in dodal: “Nisem junak. Ne. Ljudje, ki mi pomagajo in me oskrbujejo, pa ljudje, ki donirajo za velodrom. To so pravi junaki. Sam dobim z njihove strani inspiracijo.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ