Trstenik letos prvič tudi rekreativno obarvan - vabljeni 30. maja

Trstenik letos prvič tudi rekreativno obarvan - vabljeni 30. maja
27.05.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Dirka na Trsteniku je tradicionalno v koledarju najmlajših kolesarjev na sporedu zadnji vikend v maju.

Trstenik bo na sporedu 30. maja

Letos se bodo na progi dečkom pridružili še rekreativci v kategorijah Amater, Masters in Ženske. Proga bo potekala po tradicionalnem trsteniškem krogu, tako se bodo tekmovalci lahko spoznali tudi že z delom trase, ki bo potekala v sklopu dirk in maratona Scottovega kolesarskega dne na Brdu.

Prvi bodo štartali rekreativni kolesarji, za njimi pa še deklice, dečki in mlajše mladinke. Krog je dolg 3 kilometre in dodatnih 800 metrov in je fizično zelo zahteven. Štart dečkov C ter deklic C in B bo ob 13.30 uri, tekmovalke in tekmovalci bodo morali prevoziti 6 krogov, dečki B in deklice A 9 krogov, dečki A in mlajše mladinke pa 12 krogov. Rekreativci bodo z dirkami pričeli ob 9.00 uri.

uploaded


Kategorije Masters G, H, I in ženske bodo prevozili 10 krogov, Masters D, E in F 14 krogov, Masters A, B in C ter Amaterji pa 17 krogov. Trasa je zelo razgibana, pričakujemo lahko veliko selekcijo v vseh kategorijah.

Trsteniška dirka je v kategoriji dečkov ena redkih, ki vključuje tudi nekaj vzpona, zato je idealna za pobege. Tako se obetajo zanimive preizkušnje na lepem trsteniškem krogu, ki vsako leto navdušujejo gorenjske kolesarske navijače. 

Več informacij o dirki najdete na strani organizatorja KK Sava Kranj.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ