Tudi Christopher Froome se ne more izogniti obveznemu opravilu

Tudi Christopher Froome se ne more izogniti obveznemu opravilu
20.06.2013 AVTOR: D. Z.
Richie Porte je fotografijo posnel po enem izmed treningov. Christopher Froome očitno zna poskrbeti za svoje kolo.
Po izjemno odpeljani dirki Criterium du Dauphine, kjer sta Christopher Froome in Richie Porte dotolkla konkurenco. Kasneje so se kolesarji Skya odpravili na ogled nekaterih etap dirke po Franciji in Porte je po enem izmed treningov posnel tudi zanimivo fotografijo. Christopher Froome skrbi za svoje kolo, Porte pa je na twitterju ob objavljeni fotografiji zapisal:

"Mogoče bo kapetan ekipe na dirki po Franciji, vendar pa ni preveč ponosen, da ne bi očistil kolesa." Sicer pa so iz moštva Sky sporočili imena kolesarjev, ki bodo Frooma podpirali pri napadu na rumeno majico na letošnji dirki po Franciji. Glavni pomočnik, ki bi mogoče lahko prevzel prav lani Froomovo vlogo, bo Richie Porte.

Izmed ostalih sedmih kolesarjev jih je večina s Froomom in Portom dirkala že na generalki, prej omenjeni dirki Criterium du Dauphine. To so še Edvald Boasson Hagen, Peter Kennaugh, Vasilij Kirijenka, David Lopez, Konstantin Sivtsov, Ian Stannard in Geraint Thomas. "Izbira kolesarjev je bil zelo težka, vendar menim, da smo izbrali najprimernejša za letošnji Tour. Imamo devet kolesarjev, ki so vrhunsko pripravljeni na izziv," je dejal menedžer moštva Dave Brailsford.

"Tour je bil glavni cilj Christopherja Froome letos in na startu bo odlično pripravljen. S štirimi zmagami letos je pokazal, da je dozorel, ne samo kot kolesar, ampak predvsem kot kapetan, kar je ravno tako pomembno," je še dodal Brailsford. Froome je že potrdil, da je z izborom kolesarjev zadovoljen: "Pripravljeni smo in vznemirjeni. Komaj čakamo, da se začne."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ