Tudi dres svetovnega prvaka bo narejen iz recikliranih materialov

Tudi dres svetovnega prvaka bo narejen iz recikliranih materialov
10.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Santini

Pri Santiniju, italijanskem proizvajalcu kolesarskih oblačil, ki izdeluje tudi drese svetovnih prvakov, so se zavezali k ekološkemu pristopu in ponujajo linijo kolesarskih dresov, narejenih iz recikliranih materialov. Takšna bo tudi mavrična majica.

Santini že nekaj časa svojo proizvodnjo poizkuša narediti čim bolj ekološko, sodelujejo večinoma s podjetji iz okolice Bergama in tako pri transportu »proizvedejo« čim manj izpustov, letos pa so šli še korak dlje.

Lani so za test naredili drese iz recikliranih materialov za moško in žensko ekipo Trek Segafredo, odzivi kolesarjev so bili zelo dobri in z letošnjo sezono so Santinijevi dresi iz recikliranih materialov na voljo tudi širši javnosti.

Predstavili so moški model Eco Sleek Dinamo in ženski model Eco Raggio, ki sta novi pridobitvi Santinijeve linije. Prav tako bo iz recikliranih plastenk narejen uradni dres za Granfondo Stelvio Santini, pri italijanskem proizvajalcu pa niso pozabili niti na drese svetovnih prvakov.

Ko se bodo letos kolesarji in kolesarke merili za UCI-jeve naslove svetovnih prvakov, bodo na najvišji stopnički ob zlatem odličju prejeli tudi dres svetovnega prvaka, narejen iz recikliranih materialov.

Od začetka letošnjega leta dalje so pri Santiniju kot edino embalažo za njihove izdelke začeli uporabljati embalažo podjetja Tipa, ki se povsem razgradi in jo lahko odvržete tudi v vaš zabojnik za organske odpadke, v pol leta pa se embalaža povsem razgradi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ