Tudi Egan Bernal spet na Tour?

Tudi Egan Bernal spet na Tour?
29.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Očitno se na prihajajočem Touru obeta sanjski dvoboj Ineos/Jumbo Visma! Egan Bernal naj bi se osredotočil na branjenje letošnje zmage.

Jumbo Visma je že objavila seznam kolesarjev, na katere bo računala na naslednji dirki po Franciji. Na startu si Nizozemci želijo vse najboljše. Torej Primoža Rogliča, Stevena Kruijswijka in toma Dumoulina. Ob njih pa samo vrhunske pomočnike, kot sta tudi Sepp Kuss in Tony Martin. Moštvo Ineos pa bo branilo zmago. Pravzaprav je Ineos oziroma predtem Sky dobil vse dirke po Franciji od leta 2012 naprej, z izjemo leta 2014.

Naslednje leto bodo spet favoriti. Zmagovalec leta 2018 Geraint Thomas je že namignil, da ga bolj mika nastop na Touru, kot pa na dirki po Italiji. Chris Froome se vrača po hudi poškodbi in je tudi že potrdil, da želi dobiti še peti Tour de France. In potem je tu najmlajši izmed vseh – Egan Bernal. Kolumbijec je dobil letošnji Tour. 22-letnik je do zdaj namigoval, da razmišlja o nastopu na dirki po Italiji, očitno pa je zdaj to misel že opustil.

Sezono bo začel na dirki po Kolumbiji, potem pa se bo s Pogačarjem in Rogličem soočil na dirki Pariz-Nica. Tam bo branil letošnjo zmago. Po nastopu na dirki po Kataloniji naj bi se vrnil v Kolumbijo. Spet bo izpustil Giro – letos ga je zaradi poškodbe – in pred Tourom nastopil še ali na dirki Criterium du Dauphine ali pa na dirki po Švici, ki jo je letos tudi dobil. O takem programu poročajo kolumbijski mediji. Ineos bo tako na Tour spet šel z izjemno močno zasedbo, medtem ko naj bi nova pridobitev Richard Carapaz branil zmago na dirki po Italiji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ