Tudi Fuji z novim kolesom na Tour

Tudi Fuji z novim kolesom na Tour
05.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Ameriško-japonski proizvajalec koles Fuji je za prihajajoči Tour predstavil nov model kolesa, imenovan Transonic.
Kolo so razvijalci v Fujiju oblikovali s pomočjo ekipe NetApp-Endura, ki bo na Dirki po Franciji že uporabljala nov model Transonic.

Oblikovan je s poudarkom na aerodinamičnosti, katero so dosegli z večletnim testiranjem v A2 vetrovniku. Glava okvira skupaj z vilicami in spodnjo cevjo tvori izredno učinkovit sprednji del kolesa, k aerodinamičnosti pa pripomore tudi oblika zadnjih vilic, ki zadnjo zavoro ščiti pred vetrom.

Kolo se je na testiranjih odrezalo odlično, saj se je upor vetra napram modelu SST zmanjšal za 121 gramov in za 118 gramov napram Altamiri. Če prenesemo v prakso: če bi kolesar na 40 kilometrov dolgi progi poganjal pedala s konstantno močjo 300 vatov, bi bil s Transonicom za 65 sekund hitrejši kot s SST-jem in za 55 sekund hitrejši od Altamire.

Če je bil model Altamira zasnovan za strme vzpone in izredno lahek, se Transonic odlično odreže na ravnih in razgibanih terenih, kot pojasnjuje šef produkcije pri Fujiju Steve Fairchild: “Združili smo moči z ekipo NetApp-Endura in se osredotočili predvsem na hitrost. Zato smo razvili kolo z izjemno aerodinamiko, ki se pri visokih hitrostih obnaša zelo zanesljivo. Če bi ga označil z eno besedo, bi ga označil za hitrejšega.

Fujijev model Transonic se od konkurence razlikuje tudi s svojo ceno, saj bo najboljši model na voljo za slabih 6300 dolarjev, kar je zelo ugodno za dirkalni model kolesa.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ