Tudi mladinci izkusili "trdoto" belgijskih tlakovcev, v Španiji povratek Roberta Vrečerja

Tudi mladinci izkusili "trdoto" belgijskih tlakovcev, v Španiji povratek Roberta Vrečerja
08.04.2013 AVTOR: D. Z.
Nedelja je bila polna kolesarskih dirk. Sicer smo že omenili Pariz-Roubaix in dirko za VN Šenčurja, a to še zdaleč ni vse. Na Roubaixu so se med drugimi preizkusili tudi mladinci!

Pokal narodov, Pariz-Roubaix
1. Mads Pedersen 3:21:24
2. Nathan Van Hooydonck
3. Tao Geogheran Hart vsi isti čas
4. Damien Touze 0:22
5. Edward Planckaert
6. Olivier Wood
7. Kristoffer Halvorssen
8. Nino Honigh
9. Gustav Hoog
10. Justin Oien vsi isti čas
40. David Per 2:20
42. Jernej Švab 2:36
64. Kristjan Kumar 9:21

Klasika Primavera, rezultati
1. Rui Costa (Por) Movistar 4:07:58

2. Pablo Urtasun (Špa) Euskaltel Euskadi
3. Alberto Contador (Špa) Saxo Tinkoff Bank
4. Benat Intxausti (Špa) Movistar
5. Jose Herrada (Špa) Movistar
6. Rory Sutherland (Avs) Saxo Tinkoff Bank
7. Eduard Prades (Špa) OFM Quinta da Lixa
8. Julien El Fares (Fra) Sojasun
9. Edson Calderon (Kol) Colombia
10. Evgeni Šalunov (Rus) Lokosphinx vsi isti čas
59. Robert Vrečer (Slo) Euskaltel Euskadi 2:11

Per do defekta ob najboljših
Sicer v senci dirke Pariz-Roubaix so se že v dopoldanskih urah na sicer precej skrajšani različici pomerili tudi mladinci. Dirka je štela za Pokal narodov in na tej preizkušnji so nastopili tudi člani slovenske reprezentance. In tudi naši predstavniki so igrali še kako vidne vloge, čeprav se jim na koncu vse vendarle ni izšlo po željah in pričakovanjih.

»David Per je napadel 21 kilometrov pred ciljem. Trije kolesarji Pedersen, Van Hoydonck in Geoghean Hart so ga ujeli na naslednjem tlakovanem odseku, « nam je iz Belgije sporočil selektor Martin Hvastija. A na žalost je prav Per doživel kruto usodo neusmiljenih tlakovcev. »15 kilometrov pred ciljem je dobil defekt. Preostali trije so prišli do cilja in zasedli prva tri mesta. Per je dirko končal skupaj s Švabom nekje okoli 30. Mesta. Ostali naši? Vsaj po dve okvari, pa še kakšen padec vmes, « je še pojasnil Hvastija.

Zmage se je po treh urah in 21 minutah dirkanja veselil Danec Mads Pedersen, ki je v sprintu premagal Nathana Van Hooydoncka in Taa Geoghegana Harta. Uvrščeni so bili trije Slovenci. Per in Jernej Švab sta z dvema minutama in 20 sekundami zaostanka zasedla 40. oziroma 42. mesto. Kristjan Kumar je zaostal za dobrih deveti minut in je dirko končal na 64. mestu.

Vrečer se je vrnil
Takoj po končani etapni dirki po Baskiji se je v Španiji dirkanje nadaljevalo. Tokrat je bila na sporedu enodnevna dirka prve kategorije v Amorebieti, imenovana Klasika Primavera. Gre a zelo zahtevno, dobrih 170 kilometrov dolgo preizkušnjo s šestimi težkimi vzponi. Na dirki je, potem ko je zadnjil nastopil na klasiki Milano-Sanremo, spet nastopil Robert Vrečer. Kolesar moštva Euskaltel Euskadi je po zelo aktivni vožnji, dirko končal na 59. mestu. Zmage se je veselil Portugalec v španskem Movistarju Rui Costa, ki je premagal Pabla Urtasuna (Euskaltel Euskadi) in Alberta Contador (Team Saxo Tinkoff Bank).

V Franciji Avstrijec, v Rusiji Ukrajinec, v Maroku Francoz
V Franciji se je končala tridnevna etapna dirki Circuit des Ardennes. Tu so prevladovali predvsem kolesarji avstrijskega moštva Gourmetfein - Simplon. Zmage v skupnem seštevku se je namreč veselil Riccardo Zoidl. Za štiri sekunde je premagal klubskega kolego Markusa Eibeggerja. Sekundo več je zaostal Christoph Pfingsten. Petdnevno dirko po Sočiju pa je dobil Ukrajinec Vitalij Buts. Premagal je Maksima Razumova in Vitalija Popkova. Kar desetdnevno dirko po Maroku je dobil Franco Mathieu Perget.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ