Tudi mlajši člani čez železnico mimo zapornic (video)

Tudi mlajši člani čez železnico mimo zapornic (video)
15.04.2015 AVTOR: D. Z.
Na youtubu se je pojavil amaterski posnetek z dirke po Flandriji za mlajše člane. Tudi tam so kolesarji ob spuščenih zapornicah prečkali železniško progo.

Dirka Pariz-Roubaix je v zadnjih dveh dneh v središču pozornosti predvsem zaradi dogodkov okrog prečkanja železniške proge pri spuščenih zapornicah. Obetajo se tožbe, kolesarji zagovarjajo svoja dejanja, komisarji niso kaznovali nikogar … Na youtubu se je pojavil amaterski posnetek z dirke po Flandriji za mlajše člane.

Ta je bila na sporedu v soboto, 11. aprila. Dirko s startom in ciljem v Oudenaardu je dobil Avstralec Alexander Edmondson, ki je premagal Italijana Giannija Moscona in Norvežana Trulsa Engena Korsaetha. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec na 23. mestu. Tudi na tej dirki pa je prišlo do neprijetnosti. Na spustu so kolesarji zvozili lev ovinek in potem so morali prečkati železniško progo.

Potem, ko sta jo prečkala prva dva kolesarja, so se zapornice pričele spuščati in naslednja skupina je železniške tire prečkala ob spuščenih zapornicah. Sicer pa si vse skupaj lahko ogledate v posnetku. Samo še en dokaz, da bodo morali tako pri UCI kot organizatorji razmisliti, kako ravnati v podobnih situacijah.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ