Tudi Pioneer lansiral enostranski power meter

Tudi Pioneer lansiral enostranski power meter
16.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Podjetje Pioneer Electronics bo konec septembra predstavilo enostranski merilec moči, s katerim se postavlja ob bok Garminu in Stagesu.
Glavna konkurenta, Stages in Garmin, enostranske power metre ponujata že nekaj časa, Pioneerjev izdelek pa bo praktično identičen kot Stagesov enostranski merilec moči. 

Gre za senzor, ki ga namestimo na standardno gonilko. Senzor z merilci obremenitve zaznava odboj, ki nastane kot posledica apliciranja moči s strani kolesarja na gonilko. Meritve opravi vsakih 30 stopinj, torej v celi rotaciji gonilke kar dvanajstkrat. Vključuje tudi dva merilca pospeškov in merilec kadence.

Pioneerjev power meter je združljiv z napravami, ki za komunikacijo uporabljajo protokol ANT+, tudi z Pioneerjevimi kolesarskimi računalniki. Tudi Stagesov model ponuja enak način merjenja moči, a hkrati ponuja še komunikacijo prek Bluetootha, kar je lahko zelo uporabno. 

Oba merilca moči staneta enako: za Dura-Ace 9000 gonilko 900 dolarjev, za Ultegra 6800 pa 800 dolarjev. Enostranski model je možno nadgraditi tudi v klasični Pioneerjev Dual Leg Power Meter za dodatnih 749 dolarjev. 

Enostranski modeli so privlačni predvsem zaradi za normalnega rekreativnega kolesarja nekoliko bolj znosne cene. Kvaliteta izmerjenih rezultatov je nekoliko slabša, saj enostranski merilec moči podatke z ene gonilke enostavno pomnoži z dve, zato podatki niso povsem točni, saj nikoli z obema nogama ne poganjamo pedal enako močno. Vseeno pa rekreativnemu kolesarju lahko enostranski model služi povsem solidno.

Pioneerjev enostranski merilec moči bo na trgu dostopen od 29. septembra dalje. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ