Tudi Rafal Majka v Boro

Tudi Rafal Majka v Boro
30.08.2016 AVTOR: D. Z.
Bora Argon, oziroma od naslednje sezone Bora Hansgrohe bo vsekakor zelo močna. Poleg Petra Sagana prihaja tudi Rafal Majka.

O tem, da bo aktualni svetovni prvak Peter Sagan v naslednji sezoni član nemškega moštva Bora Hansgrohe (letos še Bora Argon) smo že pisali. Zdaj pa je jasno, da bo v tej ekipi kariero nadaljeval tudi tretji z olimpijskih iger Rafal Majka, ki letos ravno tako vozi za Tinkoff. Z njim bo v Boro prišel tudi Pawel Poljanski.

Oba sta Poljaka. 26-letni Majka, ki je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2011 naj bi zdaj podpisal dveletno pogodbo. Pohvali se lahko s tretjim mestom v skupnem seštevku lanske dirke po Španiji. Na dirki po Franciji je letos še drugič osvojil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Do zdaj je na Touru dobil tri etape. Dobil je tudi zanj domačo dirko po Poljski. Vsekakor pravi kolesar za ekipo, ki želi pridobiti licenco World Tour.

»Vedno sem govoril, da moramo ekipo okrepiti tudi s kolesarji za tritedenske dirke. Z Rafalom Majko smo dobili kolesarja, ki lahko tritedensko dirko konča med prvimi petimi. To je dodatek našim mladim talentom, kot so Buchmann, Herklotz, Konrad in Muhlberger, ki se bodo lahko od njega veliko naučili. S tem se bodo tudi izboljšali, tako da bodo v prihodnosti tritedenske dirke lahko zaključevali med prvo desterico, « je dejal glavni menedžer ekipe Ralph Denk.

Sicer pa denar očitno ni ovira. S Saganom naj bi prišli še njegov brat Juraj, pa Maciej Bodnar, Michael Kolar in Erik Baška. Govori se, da naj bi Sagan na leto zaslužil šest milijonov evrov. Jasno je tudi, da bodo kolesarji uporabljali kolesa Specialized, ki tako ostaja zvest Petru Saganu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ