Tudi Roglič na prestižnih kriterijih

Tudi Roglič na prestižnih kriterijih
27.07.2017 AVTOR: D. Z.
Po dirki po Franciji se zvrstijo številni nočni kriteriji v velikih mestih, na katerih nastopajo tudi junaki Toura. Na enem izmed teh je nastopil tudi Primož Roglič.

Dirka po Franciji ustoliči nove, pa tudi potrdi stare junake. In potem je čas, da se junaki tudi po končanem tritedenskem naporu pokažejo strastnim navijačem.

Takoj po Touru v številnih večjih mestih organizirajo kriterije, na katere povabijo zvezdnike dirke po Franciji. Seveda jim za nastope tudi plačajo. Kolesarji, ki so na dirki po Franciji osvojili eno izmed majic lahko na teh kriterijih nastopajo tudi v osvojenih majicah.

Prva mesta pa ponavadi zasedejo povabljenci. Na Nizozemskem so seveda kraljevali Nizozemci. Tam je nastopil tudi član ekipe LottoNL Jumbo Primož Roglič. Govorimo o kriteriju Profronde van Surhuisterveen. Dobil ga je junak italijanskega Gira Tom Dumoulin. Drugi je bil Bauke Mollema, tretji pa Primož Roglič. Vsekakor je to novo priznanje za Primož Rogliča, ki je tako zablestel v prvi alpski etapi, saj je slavil zmago in bil tudi najboljši na najvišji točki Toura – Na prelazu Galibier.

V Belgiji je bil na sporedu kriterij Natourcriterium Roeselare. Dobil ga je nosilec rumene majice Christopher Froome pred Oliverjem Naesnom in Jellejem Wallaysom. V Franciji je bil kriterij Lisieuxa. Dobil ga je najboljši na gorskih ciljih Warren Barguil. Arnaud Demare je bil drugi, tretji pa Guillaume Martin.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ