Tudi svetovna prvakinja pristala na veliko znižanje plače

Tudi svetovna prvakinja pristala na veliko znižanje plače
28.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Mavrični dresi Annemiek van Vleuten visijo v omari in čakajo, da jih Nizozemka spet pokaže na dirkah, do takrat pa bo prejemala tudi precej nižjo plačo. Mitchelton Scott je namreč v velikih težavah in van Vleutnova želi na ta način pomagati ekipi, da se obdrži nad gladino.

Annemiek van Vleuten se je v Harrogatu poigrala s tekmicami.

Annemiek van Vleuten je v zadnjih treh sezonah nesporno kolesarka številka ena na svetu, kar je dokazala tudi z izjemno 100 kilometrov dolgo solo vožnjo na SP v Yorkshiru, ki ji je prinesla naslov svetovne prvakinje in mavrično majico.

Van Vleutnova je sezono začela odlično, potem pa je vse prekinil koronavirus, ki je močno prizadel glavnega sponzorja ekipe. »Težko je videti, v kakšnem položaju se je znašel naš sponzor, težko mi je za vse zaposlene v podjetju. Vsi v ekipi smo pristali na znižanje plač, da bi pomagali ekipi, da obstane. Verjemite mi, ni lepo, da si svetovni prvak in ti znižajo plačo, a je to v tem trenutku neizogibno. Ne želim govoriti o številkah, je pa bilo znižanje kar zajetno,« je v ZOOM intervjuju s številnimi mediji povedala Nizozemka.

V nadaljevanju je dejala še, da upa, da bodo tudi v ženski del koledarja jeseni umestili čim več dirk, Giro Rosa naj bi potekal hkrati z moškim Tourom, van Vleutnova pa upa, da bodo izpeljali tudi nekaj enodnevnih klasik, na katerih bi bila med glavnimi kandidatkami za zmago.

Ne skriva pa, kaj bo glavni cilj skrajšane sezone 2020: »Rada treniram, a za to potrebujem določen cilj. In v tej sezoni je zame edini cilj svetovno prvenstvo v Švici!«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ