Tudi tekme svetovnega pokala v Mariboru žrtev koronavirusa

Tudi tekme svetovnega pokala v Mariboru žrtev koronavirusa
25.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Red Bull

Prireditelji tekem svetovnega pokala v gorskokolesarskem spustu, ki bi morale biti v Mariboru 2. in 3. maja, so zaradi še vedno trajajoče krize tekme odpovedali, a že iščejo nadomestni termin za izvedbo.

Jure Žabjek na domači progi v sezoni 2019. FOTO: RedBull

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je potrdila, da zaradi širjenja koronavirusa tekem v gorskokolesarskem spustu za svetovni pokal v Mariboru na začetku maja ne bo, čeprav prepoved izvedbe tekem UCI zaenkrat velja le do konca aprila. Sporočili so, da so tekme zaenkrat prestavljene, pri iskanju nadomestnih terminov pa bodo imele prednost tekme svetovnega pokala, tako da si pohorski prireditelji lahko obetajo, da bodo dobili nov termin. Vprašanje pa je, če jim bo uspelo izvesti tudi tekmo evropskega pokala v spustu (IXS), ki bi morala biti 25. in 26. aprila.

V lanski sezoni je gorskokolesarski spektakel v treh dneh pod Pohorje privabil skoraj 25 tisoč gledalcev, skoraj polovica jih je bila iz tujine, tudi pri UCI pa so bili nad organizacijo dogodka navdušeni

Prireditelji si zato obetajo, da bodo med tistimi, ki bodo dobili nove termine v drugem delu sezone. Vsaj za svetovni, če ne tudi za evropski pokal.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ