Tudi uradno iz UAE: Pogačarja na Vuelti ne bo

Tudi uradno iz UAE: Pogačarja na Vuelti ne bo
05.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je potrdil, da ga ne bo na dirki po Španiji. Osredotočil se bo na enodnevne dirke. Najprej sledi GP Plouay. Pred njim tudi evropsko in svetovno prvenstvo.

"Moj naslednji cilj je Plouay, pa evropsko in svetovno prvenstvo in potem italijanske klasike. Še vedno bo zelo zanimiva sezona. Kmalu se vidimo."


"Po nekaj neverjetnih tednih in počitku po olimpijskih igrah sem spet na kolesu. Z ekipo smo se odločili, da ne grem na Vuelto. Bom pa zagotovo kmalu spet v Španiji, na Vuelti," je prek uradne spletne strani moštva UAE Team Emirates sporočil Tadej Pogačar.

Zmagovalec zadnjih dveh dirk po Franciji in nosilec bronaste medalja na olimpijskih igrah je sprva v programu imel tudi dirko po Španiji, a so program pri ekipi spremenili. Jasno. Pogačar je še zelo mlad, za njim je naporen prvi del sezone z vrhuncem - dirko po Franciji. Predvsem pa je bil v tem delu nadvse uspešen. Spet je vse odpeljal na meji popolnosti. Zdaj se bo osredotočil na enodnevne dirke:

"Moj naslednji cilj je Plouay, pa evropsko in svetovno prvenstvo in potem italijanske klasike. Še vedno bo zelo zanimiva sezona. Kmalu se vidimo." Predvsem evropsko prvenstvo je nadvse zahtevno, medtem ko je cestna dirka na svetovnem prvenstvo prava belgijska klasika z vzponi, ki jih poznamo z Barbantske puščice. Eden izmed pomembnejših Pogačarjevih ciljev je skoraj zagotovo dirka po Lombardiji. Še pred nadaljevanjem sezone pa bo prišel v petek tudi domov, kjer ga čaka veličasten sprejem.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ