Tudi uradno: Nairo Quitana se je odpovedal Touru. Najprej Giro in Vuelta!

Tudi uradno: Nairo Quitana se je odpovedal Touru. Najprej Giro in Vuelta!
29.01.2014 AVTOR: D. Z.
Pri glavnem sponzorju Movistar so se dokončno odločili. Nairo Quintana se bo letos odpovedal nastopu na dirki po Franciji ... Osredotočil se bo na italijanski Giro in špansko Vuelto.

Dolgo so mediji ugibali, na kateri tritedenski dirki bo letos nastopil Nairo Quintana. Sam je izrazil željo, da bi tokrat poskusil dobiti italijanski Giro in špansko Vuelto.

Posledično bi seveda manjkal na Touru. Lani je bil tam drugi v skupnem seštevku, dobil je zadnjo gorsko etapo in v Pariz prinesel kar dve majici.

Belo za najboljšega mladega kolesarja in pikčasto za najboljšega na gorskih ciljih. Končno besedo, kje bo nastopil letos, pa so imeli kar sponzorji ekipe.

In ti so se odločili, da lahko gre na dirko po Italiji, kjer bo zagotovo eden izmed največjih favoritov za končno zmago in osvojitev rožnate majice.

Na dirki po Franciji bo kapetansko vlogo prevzel Alejandro Valverde, na zadnji tritedenski dirki, ki poteka po španskih cestah in je zato še kako pomembna za glavnega sponzorja, pa naj bi kolesarja združila moči.

"Mislim, da za njegovo prihodnost ne bi bilo dobro, če bi ga letos poslali na Tour s ciljem, da izboljša lanski dosežek," je dejal menedžer ekipe Movistar Eusebio Unzue in dodal:

"Giro mu je bolj pisan na kožo. Lahko se izboljša še na številnih področjih. To bo tudi prvič, da bo na tritedensko dirko prišel kot kapetan ekipe."

Quintana je odlično začel sezono 2014, saj je dirko po San Luisu. Februar bo preživel doma, v Kolumbiji, saj pričakuje otroka. Naslednja dirka bo tako dirka po Murciji.

Sledila bo Clasica de Almeria, nastopil pa bo še na dirki Roma Maxima, s številnimi zvezdniki pa se bo spet soočil na etapni preizkušnji Tirreno-Adriatico. Pred Girom bo odpeljal še dirko po Kataloniji in dirko po Asturiji.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ