Tudi v 2021 brez gledalcev?

Tudi v 2021 brez gledalcev?
02.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Organizatorji nekaterih velikih klasik - tudi dirke po Flandriji - se očitno pripravljajo tudi na to, da naslednje leto ob cestah ravno tako ne bo gledalcev.

Letos so mnoge dirke odpovedali, nekatere prestavili. Tudi na prestavljenih dirkah pa ni bilo kaj veliko gledalcev. Na številnih je bil obisk prireditve prepovedan. Seveda zaradi koronavirusa. Morda bo tako tudi v naslednji sezoni.

V intervjuju za De Morgen je predstavnik Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel povedal: "Najbolj pomembno je, da dirko sploh izpeljemo. Morda bomo imeli do aprila že cepivo, a tega ne vemo zagotovo. Je pa zdaj že jasno, da lahko dirke brez gledalcev izpeljemo."

Flanders Classics ima pod okriljem nekatere vidnejše dirke v koledarju. Med drugim Omloop, Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen, dirko po Flandriji in Barbantsko puščico.

"Seveda bi rad gledal, kako Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert na Oude Kwaremont kolesarita drug ob drugem med morjem gledalcev, vendar pa leta 2021 ne bo tako. Iščemo rešitve, ki bodo podobne letošnjim, kar pomeni, da bi dirka minila brez gledalcev," je še pojasnil Can Den Spiegel, a obenem še poudaril:

"A to lahko naredimo samo še enkrat. Flanders Classics ni dobrodelna ustanova, ampak podjetje, ki živi od organizacij dirk. Nikoli nismo razmišljali o tem, da ne bi izpeljali dirk, kot so Omloop, Gent-Wevelgem ali De Ronde. Lahko podpremo vse skupaj tudi brez gledalcev. A samo še enkrat." Če bo vse potekalo po željah se klasike vsekakor nezadržno bližajo. Konec februarja je namreč že na sporedu Omloop. Vemo, da je potem april že tik pred vrati ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ