Tudi v Franciji brez pravega odgovora

Tudi v Franciji brez pravega odgovora
30.05.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Optimizem ni pomagal, Tanja Žakelj (Unior Tools Team) tudi na dirki v La Bressu v Franciji ni našla pravega odgovora za slabo formo in podpovprečen rezultat. Pred njo je pot domov, počitek ter popolno osredotočenje na naslednjo veliko dirko ? svetovno prv
Tanja Žakelj, članica ekipe Unior Tools Team, ni skrivala razočaranja po drugem zaporednem slabem rezultatu, podobno kot pred tednom dni pa tudi tokrat nima pravega pojasnila za skromno 39. mesto. »Nikakor ne morem biti zadovoljna. Vendar moram rezultat sprejeti, tako je očitno zdaj stanje in moram iti naprej, je bila jedrnata Tanja.
 
Dobra forma iz Avstralije in evropskega prvenstva na Švedskem se nikakor ni prenesla na dve zaporedni dirki na stari celini, boljši rezultat pa bi bil tudi dobra popotnica za daljši premor do svetovnega prvenstva. Tanja pojasnjuje: »Malo smo že splanirali za naprej, v tem času bo čas za priprave in manjše dirke, tudi državno prvenstvo bo potekalo v tem času. Kar pa se trenutnega stanja tiče pa lahko le upam da najdemo razlog zakaj mi gre tako slabo.
 
Sicer je bila današnja dirka izredno težka, že tako zelo zahtevno progo je začinilo še močno nočno deževje. Vendar Tanja priznava, da to ni vzrok za težave: »Proga je fizično in tehnično zelo zahtevna, nič za počivat in stalno za delat, ampak bila je enaka za vse in to ni noben izgovor. Pogoji so bili kakršni so bili, ni bilo važno ali je mokro ali suho. Napake so me veliko stale, na splošno je bila slaba dirka.
 
Kot že rečeno sledi mesečni premor do svetovnega prvenstva, prav vsi napori pa bodo zdaj usmerjeni v to dirko, ki bo potekala v Novem Mestu na Moravskem.
 
Švicarka Jolanda Neff je bila danes še enkrat več brez prave konkurence in je kljub padcu in določenim težavam suvereno slavila.
 
V kategoriji mlajših članov sta se uvrstila na 65. mesto Naglič Rok in na 103. mesto Krajnc Gregor.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ