"Tudi v sanjah ne bi pomislili na to"

"Tudi v sanjah ne bi pomislili na to"
11.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Chris Froome in Israel Start Up Nation. Le kdo bi še nedolgo nazaj pomislil, da bo prišlo do takega prestopa? A je! Seveda je lastnik ekipe Israel Start Up Nation navdušen.

"Prišel sem k njemu in rekel. Zdravo. Jaz sem Sylvan Adams. Sem častni predsednik velikega starta dirke po Italiji. Vem, kdo ste, mi je odgovoril. In imela sva prijeten pogovor," se je srečanja s Chrisom Froomom na startu dirke po Italiji leta 2018 zdaj za cyclingnews.com spomnil Sylvan Adams. Govorimo o glavnem investitorju pri ekipi Israel Start Up Nation.

Takrat je predhodnica te ekipe prejela povabilo na Giro, saj je Izrael gostil prve dneve Gira: "Na tistem Giru sva se od časa do časa srečala in vzpostavila sva nekakšen odnos. Sam sem bil tisti, ki je imel noro idejo, da bi Giro pripeljal v Izrael. Prepričati mi je uspelo izraelsko vlado, pa tudi organizatorje dirke, da je bi to bila vsekakor dobra poteza." Kdo bi si mislil, da bo dve leti kasneje Chris Froome podpisal za ekipo, ki je medtem pridobila licenco svetovne serije?



Adams o tem ni razmišiljal vse do maja, ko je postalo jasno, da Froome za sezono 2021 še nima pogodbe in da je odprt za ponudbe drugih ekip. "To je še vse zelo sveže. Začelo se je v zadnjih tednih. Niti ne vem natančno kdaj, a začelo se je s pogovorom, ki je privedel do zaključka. Da bomo pridobili Chrisa Frooma si ne bi mogli predstavljati niti v sanjah," je še pojasnil Adams:

"Ampak, pogodba se mu izteče in izkoristili smo priložnost. Predstavili smo mu našo filozofijo in ambient, v katerega prihaja. Očitno mu je bilo vse skupaj všeč. Pojasnil sem mu, da gre pri nas za nekakšno družino, in da smo zelo povezani. Ne gre za korporacijo in iz tega nihče ne služi. To je osebni projekt in sam sem glavni investitor." Sicer pa se je že nekaj časa govorilo, da bi Froome lahko prestopil že med sezono, tako da bi potem na dirki po Franciji že nastopal v vlogi kapetana.



A do konca sezone bo ostal član Ineosa, in če ga bodo uvrstili na dirko po Franciji, potem si bo tam moral razdeliti kapetansko vlogo z Geraintom Thomasom in Eganom Bernalom. "Bilo je jasno in še vedno je, da ima Froome do 31. decembra veljavno pogodbo z Ineosom. Zato tega ne morem komentirati. Zato bomo videli, na katerih dirkah bo letos nastopil. Če ga bodo poslali na Tour ali na kakšno drugo tritedensko dirko. Oni se bodo odločili, sam pa bom, tako kot ostali, navijač."

Pri ekipi Israel Start Up Nation so zapisali, da bo Froome z njimi ostal do konca športne kariere. "Ne morem vam razkriti podrobnosti pogodbe, saj gre za zaupne podatke, a dolžina pogodbe je bila določena glede na Chrisovo željo, kako dolgo še želi dirkati." Sicer pa je Froome maja dopolnil 35 let. V karieri je dobil štiri dirke po Franciji, dve dirki po Španiji in dirko po Italiji. Vedno pa je imel ob sebi odlične pomočnike. V novi ekipi bodo tako morali poseči tudi po novih nakupih: "Zavedamo se, da bomo morali dodati še kakšen košček v celotni sestavljanki, vendar pa smo skorajda že pripravljeni na dirkanje s Chrisom v naslednji sezoni."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ