Tudi VN Adrie Mobila odpovedana

Tudi VN Adrie Mobila odpovedana
12.03.2020 AVTOR: DZ

Iz Kolesarkega Kluba Adria Mobil so sporočili, da tudi oni odpovedujejo dirko, ki bi morala biti na sporedu 29. marca.

Vsekakor pričakovana odločitev. Pri KK Adria Mobil so se odločili, da odpovejo dirko, ki bi morala biti na sporedu 29. marca. Razlog je seveda koronavirus. "Športnega dogodka z vsemi specifikami kolesarske dirke v danih okoliščinah žal ni mogoče kvalitetno organizirati in izvesti na način, ki bi zagotavljal potreben nivo varnosti tako za kolesarje kot tudi za vse ostale udeležence," je v izjavi za javnost dejal direktor KK Adria Mobil Bogdan Fink.

Obenem so iz kluba sporočili, da so priprave na dirko do zdaj potekale po načrtu. Veselili so se predvsem velikega zanimanja za dirko. Prijavljenih je bilo kar 25 klubov, tako da bi bilo na startu okrog 160 kolesarjev iz kar 20 držav.

"Ob dejstvu, da praktično iz ure v uro spremljamo zaskrbljujoče novice iz Evrope in sveta o hitrem širjenju novega koronavirusa bi bilo neodgovorno nadaljevati s pripravami na dirki, na kateri danes objektivno vemo, koliko in katere udeležence pričakujemo ter predvsem, kako v največji meri zagotoviti potrebno varnost pred okužbami za vse, ki so vključeni v organizacijo in izvedbo dirke. Nenazadnje nam takšno odločitev nalaga tudi odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah, ki jo je že pred dnevi izdalo ministrstvo za zdravje," so še zapisali v izjavi za javnost.

Seveda je klub tudi ključni igralec pri organizaciji junijske dirke po Sloveniji. A o tem se zdaj še nič ne govori, so pa ob koncu sporočila zapisali: "Glede organizacije ostalih dirk v nadaljevanju tekmovalne sezone 2020 se bomo v kolesarskem klubu odločali sproti, pri čemer bomo na prvo mesto postavljali varnost za vse vključene."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ