Tudi ženske po toskanskem makadamu

Tudi ženske po toskanskem makadamu
17.01.2015 AVTOR: D. Z.
Cestno kolesarstvo, pa vendar 17 kilometrov makadamskih poti in 103 km dolga ženska dirka Strade Bianche.

Dirka Strade Bianche pri moških uživa izjemen ugled. Lani jo je dobil zdaj aktualni svetovni prvak Michal Kwiatkowski, na startu pa se vsako leto zvrsti ogromno zvezdnikov. Organizatorji te dirke, gre za RCS Sport (organizirajo tudi dirko po Italiji), pa so se odločili, da bodo letos priredili še žensko različico dirke Strade Bianche.

Zanimivo. Dirko prve kategorije bodo organizirali isti dan kot tudi moško preizkušnjo, torej 7. marca. »Smo zelo ponosni, da lahko oznanimo rojstvo ženske različice dirke Strade Bianche. To bo samo obogatilo konstanten razvoj kolesarstva in dokazalo, koliko RCS Sport vlaga v kolesarski svet, « je dejal direktor dirke Mauro Vegni. Dirka se bo začela v San Gimignanu in končala v Sieni.

To pomeni, da bodo kolesarke prvih 33 kilometrov in zadnjih 20 kilometrov vozile po isti trasi kot moški. Premagati bodo morale tudi pet makadamskih odsekov v skupni dolžini 17 km. Prvi in zadnji sektor sta ista, kot bosta pri moških. Ženske bodo startale ob 9h, torej 90 minut pred moškimi, ki bodo morali prevoziti 200 kilometrov, od tega bo kar 50 km odsekov makadamskih poti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ