Tudi Žigartova zaznamovala evropsko prvenstvo

Tudi Žigartova zaznamovala evropsko prvenstvo
22.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sprint Cycling Agency

Kolesarsko dogajanje na evropskem prvenstvu v Munchnu se je končalo z žensko cestno dirko, na kateri je slavila Lorena Wiebes, v pobegu dneva pa je bila Urška Žigart.

Na 129 kilometrov dolgi trasi na Bavarskem je, tako kot pri moških, odločal šprint, še pred tem pa smo spremljali zanimivo dirko. Za Slovenijo so bile na štartu Eugenia Bujak, Urška Žigart in Špela Kern, zelo dejavna pa je bila Žigartova.

Bila je del ubežne skupine, ki je zaznamovala prvi del dirke, Žigartova pa je tako še enkrat več pokazala, da je v drugem delu sezone res ujela pravo formo. Njihova prednost je največ znašala okrog dve minuti, nato pa jih je nizozemska ekipa ujela in pripravila teren za šprint.

Tam je najbolje kazalo Italijankam, ki so postavile dober šprinterski vlak za svetovno prvakinjo Eliso Balsamo, a je vlak Nizozemk uspel pripeljati Loreno Wiebes v njeno zavetrje. Wiebesova je v tem trenutku najhitrejša šprinterka na svetu in tudi tokrat je z dolgim šprintom premagala Balsamovo, ki se je morala zadovoljiti s srebrno medaljo. Bronasta je bila njena rojakinja Rachele Barbieri.

Najboljša Slovenka je bila na koncu Eugenia Bujak, ki je končala na 18. mestu, pet mest za njo pa še Špela Kern, obe sta v cilj prišle v času zmagovalke, Žigartova pa tri minute za Wiebesovo, ki bo nosila majico evropske prvakinje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ