Tuji mediji: Matej Mohorič med kolesarji, na katere je treba paziti (video)

Tuji mediji: Matej Mohorič med kolesarji, na katere je treba paziti (video)
18.01.2014 AVTOR: D. Z.
Novinarji pri GCN oziroma Global Cycling Network, so sestavili video iz fotografij kolesarjev, za katere menijo, da moramo biti biti nanje pozorni na dirki Tour Down Under.
Že po tradiciji se bodo kolesarji v Avstraliji še pred začetkom etapne dirke pomerili na krajši dirki People's Choice Classic. Potem pa bo sledil Tour Down Under.Tour Down Under, etape1. etapa, torek, 21. januar: Nuriootpa - Angaston, 135 km
2. etapa, sreda, 22. januar: Prospect - Stirling, 150 km3. etapa, četrtek, 23. januar: Norwood - Campbelltown, 145 km4. etapa, petek, 24. januar: Unley - Victor Harbor, 148,5 km5. etapa, sobota, 25. januar: McLaren Vale - Willunga Hill, 151,5 km6. etapa, nedelja, 26. januar: Adelaide, 85,5 km
 

Gerrans, Thomas in Porte
Kot prvega v rubriki »Top ten riders to look out for in the Tour Down Under « omenjajo tudi že zmagovalca te dirke in svežega avstralskega državnega prvaka Simona Gerransa.

Na drugem mestu omenjajo Gerainta Thomasa. Tretji je njegov klubski kolega pri moštvu Sky in domačin Richie Porte.

Velikana sprinta: Kittel proti Greiplu
Potem je tu sprinter z največjim številom etapnih zmag v zgodovini te dirke Andre Greipel. Sledi sprinterski junak lanske dirke po Franciji.

Govorimo seveda o članu Giant Shimana Marcelu Kittlu, ki je v Franciji med drugim dobil tudi zadnjo, najprestižnejšo sprintersko etapo do Elizejskih poljan.

Matej Mohorič
In potem je tu Matej Mohorič. Svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani, za katerega bo to sploh prva dirka v krstni sezoni med najboljšimi.

"Pred začetkom sezone me ni popolnoma nič strah, zaupam ekipi in trenerjem. V bistvu komaj čakam dirko. Rad imam dirkanje in vedno je lepo, ko si v pričakovanju nove sezone. Sploh pa nisem v skrbeh, da nisem dovolj dober," je za bicikel.com povedal član Cannondala:

"Zadovoljen bom, enako kot zmeraj, če bom dal vse od sebe. Če bo dovolj, da končam dirko, super, če kdaj končam s prvimi, še toliko bolje. V ekipi ne polagajo stresa na nas."

O tem, kako potekajo njegove priprave, ste lahko tudi že prebrali na naši spletni strani. Spomnimo. Matej Mohorič je tudi najmlajši kolesar v letošnjem World Touru.

Tudi Mohoričev veliki tekmec iz mlajših kategorij
Med kolesarji, na katere moramo biti po mnenju GCN še posebej pozorni Mohoriču sledi mladi up Garmin Sharpa in domačin Rohan Dennis.

Potem je tu še izkušeni povratnik na domačo dirko Cadel Evans. Sledita mu Nizozemec Robert Gesink in Mohoričev konkurent zadnjih dveh sezon Caleb Ewan, ki kljub mladosti velja za izjemno hitrega kolesarja v zaljučkih.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ