Tuji novinarji v Sloveniji: Francozi, Italijani, Nemci in tudi ASO

Tuji novinarji v Sloveniji: Francozi, Italijani, Nemci in tudi ASO
13.06.2022 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Na dirki po Sloveniji se vsekakor veselijo odziva medijev že pred samo dirko. Napovedano je rekordno število.

Dirka po Sloveniji se bo začela 15. junija. Petdnevna preizkušnja bo tudi in predvsem po zaslugi slovenskih kolesarjev, ki tekmujejo za tuja moštva svetovne serije še posebej pod drobnogledom.

Sicer poteka obenem tudi slovitejša dirka po Švici, kjer so številni vrhunski kolesarji, a številka ena svetovnega kolesarstva - Tadej Pogačar - je vendarle v Sloveniji. Branil bo lansko zmago. Poleg njega med kolesarje, ki so deležni velike pozornosti spadajo vsekakor Jan Tratnik, Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Mezgec … In posledično je za akreditacije zaprosilo rekordno število novinarjev.

"Za letošnjo dirko je akreditiranih skoraj 130 novinarjev, od tega lepo število iz nekaterih izredno uglednih tujih medijev. Vse seveda najbolj zanima kako bo dirkal prvi kolesar sveta,” so organizatorji zapisali v izjavi za javnost. Dirko bo bosta prenašala tako RTV Slovenija kot Eurosport.

Iz tujine pa prihajajo novinarji priznanih medijev, kot so L'Equipe, La Parisien, Le Journal du Dimanche (vsi iz Francije), La Gazzetta Dello Sport (Italija), VeloNews (ZDA) in ARD (Nemčija), pa francoska tiskovna agencija AFP … Prihajajo pa tudi predstavnika agencije ASO, ki organizira dirko po Franciji. Seveda bodo pripravljali posebne vsebine o zmagovalcu zadnjih dveh izvedb slovitega Toura.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ