TV predlog: Geraint Thomas - The Road Will Decide (2019)

TV predlog: Geraint Thomas - The Road Will Decide (2019)
14.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

V tokratnem TV predlogu izpostavljamo film The Road Will Decide, ki spremlja Gerainta Thomasa na francoskem Touru 2019 in njegov boj za obrambo rumene majice, ki si jo je priboril leto poprej.

Geraint Thomas je tudi lani stal na zmagovalnem odru v Parizu, a "le" na drugi stopnički. 

Lanski Tour je v marsičem ostal v prav posebnem spominu navijačev, sploh francoskih, ki so spremljali podvige Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota in upali, da je končno prišel čas, da Bernard Hinault v rumeni majici na Elizejskih poljanah dobi francoskega naslednika.

Z njihovimi sanjami ni bilo nič, konkurenco si je pokoril Egan Bernal, kamere BBC-ja pa so še posebej spremljale Gerainta Thomasa v boju za drugo zaporedno rumeno majico. V marsičem je bil že prvi Thomasov podvig res nekaj posebnega, tokrat pa nam tudi skozi lansko dirko Thomas odpre pogled na svet zmagovalca največje kolesarske dirke na svetu.

In pa nekaj srce parajočih posnetkov Nicolasa Portala, ki obujajo spomin na tragično marčevsko smrt zelo priljubljenega športnega direktorja Ineosa. Celoten film si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ