TV predlog: Slaying the Badger (2014)

TV predlog: Slaying the Badger (2014)
08.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc

V dneh, ko ne najbolj optimistično pogledujemo proti poletju in čakamo, kdaj se bo kolesarska sezona nadaljevala, so dobro razvedrilo kolesarski filmi in dokumentarci. Tokrat vam predstavljamo dokumentarec Slaying the Badger o rivalstvu Hinault - LeMond na Touru 1986.

Slaying the Badger je bil del druge "sezone" ESPN-jevih dokumentarcev 30 for 30.

Bernard Hinault je sloviti jazbec (badger), nadimek je dobil zaradi podobne oblike obraza in podobnih karakternih lastnosti, ki je petkrat v Pariz pripeljal rumeno majico. Bil je nesporni gospodar pelotona, Greg LeMond pa takrat še neznani ameriški mladenič, ki je čez lužo zmagal povsod, kjer se je pojavil na štartu.

Hinault si ga je zaželel v svoji ekipi Renaulta in spletla sta prijateljstvo kot sotekmovalca, odnos pa se je začel krhati na Touru 1985, ko je moral LeMond prepustiti zmago Hinaultu, čeprav je bil Američan tisto leto bržkone močnejši. Hinault je po koncu Toura javno obljubil, da bo naslednje leto pomagal LeMondu do zmage (takrat sta oba dirkala za supermoštvo La Vie Claire) in mu tako predal štafetno palico, saj je za konec sezone 1986 napovedal svojo upokojitev.

Kako se je razpletel ekipni dvoboj Američana in Francoza in kako dramatična je bila francoska pentlja z letnico 1986 si oglejte v dokumentarnem filmu Slaying the Badger, ki je del druge sezone ESPN-jeve serije 30 for 30.









Kje si film lahko ogledate?

Na slovenskih kanalih žal ne, če boste malo bolj iznajdljivi na internetu, pa brez težav. Za to vam sploh ni potrebno posegati po piratskih prijemih, ESPN + vam ponuja en teden brezplačne naročnine na njihove vsebine, med katerimi je tudi film Slaying the Badger.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ