U23: Mavrična majica v Francijo, Slovenci z obilico smole

U23: Mavrična majica v Francijo, Slovenci z obilico smole
26.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Cestna dirka za mlajše člane je Franciji prinesla kar dve medalji, Slovenci pa so kljub dobri vožnji v zaključku ostali praznih rok.
Dirka je ponudila predogled za nedeljsko dogajanje na moški članski dirki. Mlajši člani Italije so namreč s taktično izjemno vožnjo praktično nevtralizirali dirko do zadnjih desetih kilometrov, ko se je začelo zares. 

Rok Korošec je bil v odličnem položaju, na tlakovanem vzponu na Libby Hill pa je tik pred njim padel Belgijec Nathan Van Hooydonck. Korošec je moral zavirati, naprej pa se je odpeljalo 15 kolesarjev in sanje o novi slovenski kolajni so splavale po vodi.

Na zaključnem vzponu po 23. ulici je napadel Francoz Kevin Ladanois in za seboj povlekel Simoneja Consonnija. Pred zasledovalci sta ohranila le dve sekundi prednosti, Ladanois pa je bil v šprintu močnejši in se veselil naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani. Bronast je postal njegov rojak Anthony Turgis.

Še več smole kot Korošec je imel glavni slovenski adut Gašper Katrašnik. Že v uvodnih krogih se mu je na kockah odtegnil sedež, zato je bil prisiljen zamenjati kolo. Ko so mu ga popravili, je spet menjal na svoje originalno kolo, zato je kar dvakrat lovil glavnino. Za nameček se mu je tri kroge pred koncem snela še veriga. Skupino je sicer uspel še tretjič ujeti, a je porabil preveč metkov za boj za zmago v zaključku. David Per je končal na 40. mestu.

Danes bodo na dirki starejših mladincev Slovenijo zastopali Jaka Primožič, Žiga Jerman, Gorazd Per in Tadej Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ