UAE Emirates tudi uradno prevzemajo licenco ženske ekipe Ale – BTC Ljubljana

UAE Emirates tudi uradno prevzemajo licenco ženske ekipe Ale – BTC Ljubljana
13.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Ale BTC Ljubljana

Kar nekaj časa se že šušlja, da se ekipa UAE Emirates pripravlja na prihod v žensko karavano, očitno bodo to storili s prevzemom licence italijansko – slovenske ekipe Ale – BTC Ljubljana. Kaj to pomeni za slovenski del, še ni znano.

Ekipa UAE Emirates bo dobila svojo žensko ekipo na najvišji ravni, potem ko bo z začetkom naslednje sezone prevzela licenco ekipe Ale – BTC Ljubljana. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) namreč zahteva, da naj bi v prihodnje vse ekipe svetovne serije imele ali razvojno ali žensko ekipo, ki bi jo sponzorirali, in na ta način prispevali k razvoju celotnega kolesarskega sveta.

Razvojne ekipe nimajo, bodo pa z začetkom prihodnje sezone v arabski ekipi dodali še ženski del. »»Z veseljem sporočamo, da si prizadevamo za ustanovitev ženske ekipe, ki bo delovala pod okriljem UAE-ja. To je del globalnega kolesarskega projekta, ki smo ga začeli leta 2017. Skupaj z ekipo Ale BTC Ljubljana smo našli priložnost za vstop, ki smo jo potrebovali. V sodelovanju z UCI pripravljamo dokumentacijo za odkup licence za žensko svetovno serijo, ki bo veljavna od 1. januarja 2022. V prihodnjih tednih bomo sestavili dokončne okvire projekta, potem ga bomo tudi predstavili,« je v sporočilu za javnost dejal šef ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti.

Bujakova, Pintarjeva, Penko?

Po eni strani dobra novica, saj bo imela ekipa v prihodnji sezoni zagotovo višji proračun, za slovensko žensko kolesarstvo pa ta napoved prinaša veliko negotovosti. Urša Pintar in Eugenia Bujak sta še brez pogodbe za naslednjo sezono, zato je vprašanje, če bosta nadaljevali v sredini z novo podobo, enako velja za športnega direktorja Gorazda Penka. Slovenska sponzorja, mesto Ljubljana in BTC City, imata sicer pogodbo sklenjeno še za naslednjo sezono, a je prav tako vprašanje, če bosta del ekipe tudi v prenovljeni podobi.

Lahko pa pričakujemo, da se bo v ekipo po enem letu v BikeExchangu vrnila Urška Žigart, ki bo tako lahko oblekla enake barve dres kot Tadej Pogačar. Vsekakor zanimiva novica za svet ženskega kolesarstva, vseeno pa bi bilo iluzorno pričakovati, da bo v novi, še bolj globalno naravnani zasedbi še vedno dovolj priložnosti za kaljenje mladih Slovenk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ