UAE nadaljuje z odličnimi predstavami, začela še dva Slovenca

UAE nadaljuje z odličnimi predstavami, začela še dva Slovenca
14.02.2020 AVTOR: DZ

Pestro je na kolesarskih dirkah. Drugo in tretjo etapo na dirki po Kolumbiji je dobil Juan Sebastian Molano. V Turčiji začela dva Slovenca.

Kolumbija
Najprej v Kolumbijo. Tam so kolesarji odpeljali drugo in tretjo etapo. Obe sta bili sprinterski. Prva jih je popeljala od Paipe do nekoč prizorišča svetovnega prvenstva Duitame.

Videli smo sprint glavnine, ki ga je dobil Kolumbijec Juan Sebastian Molano, sicer član moštva UAE Team Emirates. Naslednji dan je Paipa spet gostila start, Sogamoso pa cilj 178 kilometrov dolge preizkušnje. Tudi tokrat smo videli sprint glavnine in popolno premoč Kolumbijcev.

Molano je bil spet najboljši, medtem ko sta mu sledila Avila in Hodeg. Kolesarji moštva UAE Team Emirates so letos nadvse uspešni, saj je to za ekipo že deveta zmaga. Dve etapni in skupno zmago na dirki po Valenciji je prispeval tudi Tadej Pogačar. V skupnem seštevku v Kolumbiji vseeno ni prišlo do sprememb. Vodi še vedno Jonathan Klever Caicedo.

Provansa
V Franciji se je začela štiridnevna dirka Tour de La Provence, ki spada v kategorijo višje, kot dirka po Kolumbiji. Tu se je v karavano po odstopu z dirke po Franciji vrnil Thibaut Pinot.

A v prvi etapi so imeli glavno besedo sprinterji. Chateaurenard je gostil start, cilj pa Saintes Maries de la Mer. Sprint je dobil Nacer Bouhanni, ki je slavil že drugo zmago v tej sezoni. Letos je zamenjal ekipo in prestopil v Arkeo Samsic, ki na dirki nastopa v zvezdniški zasedbi. Tu sta tudi Warren Barguil in Nairo Quintana.

Grčija
Na dirki druge kategorije za VN Alanyje v Turčiji sta sezono začela Slovenca, ki vozita za avstrijsko ekipo Felbermayr Simplon Wels. To sta Andi Bajci in Žiga Grošelj, ki je pred to sezono v avstrijsko ekipo prestopil iz Adrie Mobila.

Alanya je gostila start in cilj 148 kilometrov dolge dirke. Po nekaj manj kot petih urah dirkanja pa sta za zmago med sabo obračunala ubežnika Pawel Bernas in Fabian Schormair. Poljak Bernas je bil močnejši od Nemca. Dobro minuto za njima je Onur Balkan dobil sprint za tretje mesto. Grošelj je bil 28., Bajc pa 31.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ