UAE novi glavni spozor ekipe Pogi Team

UAE novi glavni spozor ekipe Pogi Team
17.01.2022 AVTOR: Uredništvo, foto: Alen Milavec

Decembra 2021 so v KD Rogu potekale tudi volitve za novega predsednika. Naslednja štiri leta bo klub vodil Andrej Hauptman, ki ima kolesarstvo v genih, zapisal se mu je že davnega leta 1986, ko se je pridružil vrstam KD ROG, najprej kot tekmovalec, nato trener, športni direktor in selektor. Ena izmed osrednjih točk njegove vizije kluba bo poskrbeti in prizadevati si za varnost najmlajših v klubu, k temu bo pripomogla izgradnja kolesarskega centra na obrobju Ljubljane, ki ga klub načrtuje skupaj z Mestno občino Ljubljana. Kolesarski center bo imel zaprti krog za treninge vseh kategorij (asfaltiran krog, ciklokros progo in pump track).

Ime Pogi Team, za katerim stoji Tadej Pogačar, že samo po sebi vzbuja spoštovanje. Otroci in mladinska ekipa bodo še naprej z veseljem in zagonom trenirali z zavestjo, da za njimi stoji in jih podpira najboljši kolesar na svetu, s katerim si delijo slogan »Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj«, zato jim motivacije in dobre volje zagotovo ne bo zmanjkalo.


Tadej Pogačar
, dvakratni zmagovalec tritedenske dirke po Franciji in bronasti z olimpijskih iger v Tokiu, je pred dobrim letom dni v okviru Kolesarskega društva Rog ustanovil Pogi Team, otroško in mladinsko ekipo, ki združuje preko 150 nadobudnih mladih kolesarjev.

»Resnično sem vesel, da se je UAE ponudil za pomoč in pokroviteljstvo pri Pogi Teamu, kjer je zdaj postal eden glavnih pokroviteljev. Zelo sem vesel, da imamo vse več pokroviteljev. Zdaj lahko razvijamo klub, ki raste, vsem članom lahko ponudimo zato boljše pogoje in opremo. Imamo že več kot 150 kolesarjev, kar me izredno veseli«, je o UAE kot novem glavnem pokrovitelju Pogi Teama dejal Tadej.

Glavni športni direktor ekipe Miha Koncilija in Tadejev prvi trener po prvem letu delovanja razkriva vizijo kluba, ki je, kot pravi: »Postati najboljša kolesarska akademija v regiji in širše ter z vrhunskim strokovnim pristopom kaliti nove zmagovalce«. Ne skriva pa tudi ciljev za prihodnost, ki so »v bližnji prihodnosti imeti tudi ekipo mlajših članov do 23 let, ki bo omogočala talentiranim mladim kolesarjem prestop v tuje profesionalne klube«.

Sedem trenerjev Pogi Teama navdihuje mlade vseh starosti za marljivost, prizadevnost in prijateljstvo, pripravljajo jih za odgovorno in realno življenje tako na športnem področju kot tudi sicer. V okviru Pogi Teama poteka šola za kolesarje, kamor prihajajo najmlajši, ki jih zanima kolesarstvo, Pogi Team pa v svoje vrste vključuje pet starostnih kategorij, od dečkov ter mlajših in starejših mladincev. V sezoni 2021 je ekipa dosegla 36 prvih mest, 31 drugih mest in 25 tretjih mest ter 5 ekipnih uvrstitev na zmagovalni oder.

Pogi Team bo v letošnji sezoni priredila 7 kolesarskih dirk, ki štejejo za točkovanje Pokal Slovenije:
10. 4. 2022, 1. Pokal Kamnika,
21. 5. 2022, 15. VN Komende in Lidlov pokal za mlade,
24. 6. 2022,
Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant,
17. 9. 2022,
11. VN Občine Vodice,
28. 9. 2022, Šolsko državno prvenstvo v vožnji na čas, Planica,
9. 10. 2022, VN Avtomojster Podsmreka in
26. 12. 2022, Ciklokros Ljubljana.

V letošnji sezoni 2022 se bo ekipa imenovala Pogi Team UAE Generali. Ostali sponzorji ekipe so še Slovenska turistična organizacija STO z blagovno znamko I feel Slovenia, Tuš, Mestna občina Ljubljana, Carthago, Peugeot Slovenija, Avtotehna Vis, ki bosta v novi sezoni klubu podarila dva nova avta – Peugeot 2008 in Peugeot 3008, Telekom Slovenije, Guardiaris, Ljubljanske mlekarne, BTC City, Alpina, A2U bikes, MDM, Olea Europea, med tujimi sponzorskimi imeni pa so Colnago, Met, Prologo, DMT, Scicon, Elite in Ale, nova pridružena člana sta tudi proizvajalec pnevmatik Pirelli in proizvajalec kolesarskih pedal Look.

Značke: Cestno
Ključne besede:
sponzorji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ