UAE o Pogčarju: "Motiviran, miren in srečen"

UAE o Pogčarju: "Motiviran, miren in srečen"
20.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Favoriti pred dirko po Franciji. Na vrh seznama zagotovo spada Tadej Pogačar, ki bi lahko spisal prav posebno zgodbo. Zdaj se je oglasil športni direktor ekipe UAE Joxean Matxin.

“Kar lahko rečem je, da z Gira ni prišel preveč utrujen. Ne noge ne glava,” je o Tadeju Pogačarju dejal Joxean Matxin. Po enem tednu premora je Pogačar odšel na višinske priprave v Isolo 2000, kjer so se mu kasnejep pridružili še nekateri kolegi, ki so medtem dirkali na dirki po Dofineji.

Predvsem na dirki po Švici pa smo videli izjemne predstave Adama Yatesa in Joaa Almeide. Samo dokaz več, da je UAE letos z naskokom boljši od ostalih ekip. Kljub vsemu so se v Isoli2000 zbrali vsi, ki imajo v programu dirko po Franciji. “Ko so bili vsi tam, smo opravili sestanek pred samim Tourom,” je še dejal Matxin in potrdil, da na Tour ne bo odšel nihče, ki je predtem nastopal na Giru.

Seveda z izjemo Tadeja Pogačarja. Pogačar je medtem naznanil imena. To bodo Adam Yates, Joao Almeida, Juan Ayuso, Nils Politt, Marc Soler, Tim Wellens in Pavel Sivakov. Matxin je izpostavil, da so izbrali izdealno mesto za priprave, saj bo prav tam cilj 19. etape dirke po Franciji. Poleg tega so v Isoli2000 tudi kolesarji Soudal Quick Stepa ter Ineos Grenadiersa:

“Ogledali smo si zadnje štiri etape, skorajda vedno pa smo iz hotela lahko odšli kar s kolesi na trening oziroma ogled etap. V nekaterih primerih smo prevozili celotne etape, v drugih pa smo si ogledali samo zaključke, saj se nismo želeli preveč voziti v avtomobilih.” Matxin je dejal, da so se tudi tokrat posvečali vožnji na čas. Na Touru bosta dve, sicer krajši kot na dirki po Italiji, a vendarle zelo pomembni. Še posebej zadnja v zadnji etapi v Nici. Ta jih bo popeljala čez vzpona La Turbie in Col d’Eze.

“Testirali smo neke nove stvari na kolesi, še posebej z mislijo, da bi vse postalo še lažje. Opravili smo tudi nekaj testiranj za vožnjo na čas. Gre za majhne stvari, ki pa naredijo razliko. Kolesa bodo ista kot na Giru, vendar smo jih poskušali narediti še nekoliko lažja.” Pogačar naj bi priprave končal v ponedeljek, v sredo pa bo že v Firencah, kjer se bo začela dirka po Franciji.

“Vidim, da je zelo motiviran, a obenem miren in srečen. Ničesar negativnega ni okrog njega. Čeprav imamo ekipo polno zvezdnikov, vsi verjamejo, da je Tadej glavni mož ekipe za Tour,” je še dejal Matxin. Dirka se bo začela naslednjo soboto. Letošnja posebnost je vsekakor, da se Tour prvič ne bo končal v Parizu ali okolici. Zaradi olimpijskih iger bo zaključek gostila Nica. Predvsem zadnji dnevi bodo nadvse zahtevni. Na startu lahko pričakujemo tudi Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča, Luko Mezgeca in Jana Tratnika.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ