UAE pogodbo sklenil s španskim mladincem

UAE pogodbo sklenil s španskim mladincem
01.05.2020 AVTOR: DZ, foto: UAE Team Emirates

Moštvo UAE Team Emirates je sklenilo pogodbo z mladincem, komaj 17-letnim španskim kolesarjem Juanom Ayusom.

Juan Ayuso je nadvse uspešen mladinec, ki bo očitno prav kmalu lahko izkusil dirkanje med elito. Prihaja iz Alicanteja in je letos še zadnje leto med mladinci. Zdaj je podpisal kar petletno pogodbo z moštvom UAE Team Emirates. Seveda bo najprej moral skozi mladinsko kategorijo.

"Želimo ga postopoma uvesti v World Tour. S Juanom in njegovo družino se pogovarjamo, kaj bi bilo zanj v prvem letu najboljše. O tem, ali bo najprej dirkal na kontinentalni ali že na profesionalni ravni se bomo še odločili," je dejal manager moštva UAE Team Emirates Joxean Matxin:

"Lani pozimi se nam je pridružil na skupnih pripravah, letos pa je že dirkal z našim kolesom. Že lani je bil odličen, na začetku letošnje sezone pa je potrdil talent." 17-letni španski kolesar se odlično znajde na vzponih, lani pa je bil tudi tretji na državnem prvenstvu v vožnji na čas.

"Trenutno sem vsestranski kolesar, vendar pa menim, da bom v prihodnosti bolj hribolazec. Prvič sva se z Matxinom srečala med lansko sezono, lani pozimi pa sem lahko pobližje spoznal ekipo," je dodal Ayuso. Matxin je še dejal, da je Ayuso dokaz, da pri ekipi razmišljajo dolgoročno.

Gre namreč za še enega izmed mladih kolesarjev, ki se je oziroma se bo pridružil ekipi. Tu je seveda Tadej Pogačar, potem pa še Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Camilo Adrila, Alsseandro Covi, Jasper Philipsen … V ekipi je tudi Jan Polanc, športni direktor pa Andrej Hauptman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ