UAE potrdil prihod Tadeja Pogačarja: Že leta 2019

UAE potrdil prihod Tadeja Pogačarja: Že leta 2019
22.08.2018 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Tadej Pogačar sicer nastopa na dirki Tour de l'Avenir, a so iz moštva UAE Team Emirates danes še uradno potrdili, da se v naslednji sezoni veselijo njegovega prihoda.

Že dlje časa je jasno, da bo Tadej Pogačar v kratkem zapustil moštvo Ljubljana Gusto Xaurum. To je letos v prvem delu sezone potrdil tudi sam, zdaj pa so v uradni izjavi za javnost potrdili tudi pri moštvu UAE Team Emirates. Potrdili so, da je podpisal dveletno pogodbo, zanje pa bo nastopal že v naslednji sezoni. Torej, pri dopolnjenih šele 20 letih. Pogačarja so opisali kot odličnega hribolazca, ki lahko razvije tudi veliko moč in je posledično lahko hiter tudi v ravninskih etapah.

Pogačar je letos postal državni prvak v vožnji na čas in v cestni preizkušnji. Seveda v kategoriji do 23 let. Čeprav je bil lani šele prvo leto med mlajšimi člani, je zablestel s petim mestom v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. Seveda je bil najboljši med mladimi. Letos je bil na tej dirki in v precej močnejši konkurenci četrti. Za tretjim mestom - osvojil ga je Matej Mohorič - je zaostal za vsega dve sekundi. Spet pa je oblekel belo majico najboljšega med mladimi.

Dobil je tudi etapno dirko GP Priessnitz Spa, ki je štela za Pokal narodov. Še bi lahko naštevali ... "V čast mi je, da bom lahko nastopal v World Touru. Še bolj sem zadovoljen, ker vem, da se bom pridružil zelo ambiciozni ekipi, ki zna ceniti svoje kolesarje," je dejal Tadej Pogačar, ki na fotografiji pozira z glavnim menedžerjem moštva Saronnijem: "Rad bi se zahvalil Saronniju in vsem sponzorjem za zaupanje, ki so mi ga izkazali."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ