UAE prihaja domov, Gaviria s koronavirusom

UAE prihaja domov, Gaviria s koronavirusom
13.03.2020 AVTOR: DZ, foto: tadej-pogacar.com

Tadej Pogačar in (zdravi) člani moštva UAE zapuščajo karanteno in se vračajo domov. Seveda pa v ZAE ostaja Fernando Gaviria. v Belgiji odpovedali dirke. Usoda Pariz-Nice?

"Pozitivni primeri ostajajo v ZAE v zdravniški oskrbi. Vsi so v redu in v dobrem stanju. Zaradi varstva osebnih podatkov podrobnosti ne bomo razkrili."



Fernando Gaviria je v video sporočilu javnosti priznal, da se je na dikri UAE Tour okužil s koronavirusom in tako ostaja v ZAE na dodatnih pregledih in v zdravniški oskrbi.

Sicer pa so mediji hitro izvedeli, da je med obolelimi prav Gaviria, saj je na dan prišla vest, da je med obolelimi Kolumbijec, na dirki pa sta bila samo dva. Prvi je kmalu po končanem prvem delu karantene lahko odšel domov. Zdaj pa se je karantena zaključila tudi za preostale kolesarje in člane osebja. Ekipa se vrača v Evropo.

"Obdobje opazovanja je bila nujno, tako da smose prepričali, da kolesarji in osebje niso okuženi s koronavirusom. To smo storili z namenom, da poskrbimo tudi za zdravje naših domačih, preostalih kolegov in celotne kolesarske skupnosti," so med drugim sporočili iz UAE Team Emirates: "Pozitivni primeri ostajajo v ZAE v zdravniški oskrbi. Vsi so v redu in v dobrem stanju. Zaradi varstva osebnih podatkov podrobnosti ne bomo razkrili."

Pričakovana vest prihaja tudi iz Belgije. Največjih klasik sicer še niso odpovedali, so pa vseeno tiste, ki so nekakšen uvod v dirko po Flandriji. Belgija tudi ukinja vse športne prireditve vsaj do 4. aprila. To pomeni, da odpadejo številne enodnevne dirke. Tudi Gent-Wevelgem in Dwars Door Vlaanderen. Velika klasika - dirka po Flandriji - bo na sporedu 5. aprila. Pa sploh še obstaja upanje, da jo bodo izpeljali?

Tudi iz italijansko-slovenskega moštva ALE BTC Ljubljana so sporočili, da so prekinili vsa športna udejstvovanja vse do začetka aprila. Za podoben korak so se odločile slovenske kolesarske ekipe. To so že sporočili iz moštev KD Rog in MebloJogi Pro-concrete. Obenem so se pojavile govorice, da naj bi se nekatere ekipe pred začetkom šeste etape dirke Pariz-Nica odločile, da se odpovejo dirkanju in odidejo domov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ