UAE Team Emirates tudi krči ekipo

UAE Team Emirates tudi krči ekipo
01.11.2017 AVTOR: D. Z.
Tudi pri moštvu Team Emirates, ki s proračunom sicer nima težav, so se odločili, da zmanjšajo število kolesarjev.

Pred sezono 2018 so se nekatere ekipe odločile, da nekoliko zmanjšajo število kolesarjev v svojih vrstah.

Tudi take ekipe, kot so Quick Step Floors, BMC, Sunweb … In zdaj so se za podobno potezo očitno odločili tudi pri moštvu UAE Team Emirates. Po pisanju spletnega portala Cyclingweekly so se pri moštvu odločili, da bodo sezono 2018 začeli s 25 kolesarji. Razlog? Tako kot pri ostalih. Pri Mednarodni kolesarski zvezi so se odločili, da bodo na dirkah ekipe lahko nastopale z manj kolesarji kot do zdaj. Če za primer vzamemo tritedenske dirke.

Do zdaj so lahko ekipe nastopale z devetimi kolesarji, v naslednji sezoni pa bodo z osmimi. Na enodnevnih in manjših etapnih dirkah pa s sedmimi, in ne več z osmimi. Posledično se manjša število kolesarjev v ekipah. Nov predsednik UCI David Lappartient je izrazil željo, da bi v prihodnosti na dirkah lahko nastopalo po samo šest kolesarjev na ekipo. Kljub temu so bili pri UAE Team Emirates pred novo sezono zelo aktivni. Predvsem lahko poudarimo, da bo imela ta ekipa veliko manjši slovenski pridih. Odšla sta tako Marko Kump (CCC Sprandi Polkowice) kot Matej Mohorič (UAE Team Emirates). Ostal pa bo Jan Polanc. Najodmevnejše okrepitve so brez dvoma Fabio Aru, Dan Martin in Alexander Kristoff.

UAE Team Emirates 2018: Jan Polanc, Anass Ait el Abdia, Fabio Aru (Astana), Darwin Atapuma, Matteo Bono, Sven Erik Bystr øm (Katjuša), Simone Consonni, Valerio Conti, Rui Costa, Kristijan Đurasek, Roberto Ferrari, Filippo Ganna, Alexander Kristoff (Katjuša), Vegard Stake Laengen, Marco Marcato, Daniel Martin (Quick Step Floors), Yousif Mirza, Manuele Mori, Simone Petilli, Edward Ravasi, Aleksandr Riabušenko, Rory Sutherland (Movistar), Ben Swift, Oliviero Troia, in Diego Ulissi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ