UAE Team Emirates tudi prekinja sezono

UAE Team Emirates tudi prekinja sezono
05.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nova odpoved. Ekipa UAE Team Emirates – del ekipe s Tadejem Pogačarjem je še vedno v ZAE – ne bo nastopala na naslednjih evropskih dirkah.

Odpovedi nastopov na prihajajočih dirkah se vrstijo. Koronavirus povzroča vse večje težave. Italijani so zdaj tudi uradno odpovedali žensko in moško različico dirke Strade Bianche, ki bi morali biti na sporedu v soboto. Pričakujemo lahko nove odpovedi.

So pa nekatere ekipe tudi že napovedale, da jih na nekaterih naslednjih dirkah ne bomo videli. Zdaj se je temu seznamu pridružila še ekipa UAE Team Emirates. Del te ekipe je še vedno v karanteni v Združenih arabskih emiratih. Tam ostaja tudi Tadej Pogačar.

Preostali kolesarji pa so čakali, da nastopijo na evropskih dirkah. Nekateri v Belgiji, predvsem pa na dirkah v Italiji in Franciji. Zdaj bodo morali še nekoliko počakati. Vodstvo ekipe se je odločilo, da bodo izpustili vsaj dirke, kot so Pariz-Nica, Tirreno-Adriatico in Milano Sanremo.

Temu ukrepu se je zdaj pridružila še ekipa CCC. Obenem pa naj bi organizatorji dirke Pariz-Nica ekipam, ki tam nameravajo nastopiti ponudili, da lahko pripeljajo po osem kolesarjev, in ne sedem, kot je to veljalo po novem pravilniku. S tem bi omogočili večjemu številu kolesarjev, da bi ostali v tekmovalnem ritmu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ