UAE Tour: Tadej Pogačar ostaja v ZAE, 12 oseb v bolnišnici

UAE Tour: Tadej Pogačar ostaja v ZAE, 12 oseb v bolnišnici
04.03.2020 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Večina kolesarske karavane, ki je preživljala težke dneve v ZAE se je že vrnila domov. Le člani štirih ekip so še ostali tam. Med njimi je tudi Tadej Pogačar.

Spomnimo. Zaradi suma okužbe s koronavirusom Covid-19 so se oblasti v ZAE odločile, da po peti etapi UAE Toura dirko prekinejo in celotno karavano zadržijo v hotelu in v karanteni. Po dolgih urah čakanja, upanja in testiranja, številnih nasprotujočih si informacij … so domov lahko odšle številne ekipe. Tudi Mitchelton Scott z Luko Mezgecem.

Ostati pa so morale ekipe Gazrpom Rusvelo, Cofidis in Groupama FDJ. Prostovoljno so v karanteni ostali še člani moštva UAE Team Emirates, za katere je na dirki UAE Tour uspešno nastopal tudi Tadej Pogačar. Ekipe bodo morale tam očitno ostati vsaj do 14. marca, tako da bo Pogačar ostal brez nastopa na dirki Pariz-Nica, če bodo to sploh izpeljali.

Gazzetta dello Sport piše, da so med tistimi, ki so bili v karanteni do zdaj odkrili 12 oseb, ki so okužene s koronavirusom. Od tega naj bi bili štirje kolesarji - Dva Rusa, Italijan in Kolumbijec, kar pomeni, da je z virusom okužen eden izmed zvezdnikov moštva UAE Team Emirates Fernando Gaviria. Oglasil se je Rus Igor Bojev, ki je potrdil, da je med okuženimi.

Vsi štirje kolesarji so v bolnišnici. "Smo v rednih stikih z oblastmi v ZAE. Želimo da ekipe, kolesarji in osebje, ki so v karanteni živijo kar se da dobro. Govorimo o dobri hrani in o rednem čiščenju sob. Poleg tega morajo imeti športniki na voljo opremo, še posebej trenažerje, da lahko nadaljujejo s treningi in se bodo lahko kmalu vrnili na tekmovanja," so sporočili iz UCI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ