UAE uradno potrdil osebje za 2022

UAE uradno potrdil osebje za 2022
08.11.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pravzaprav ni bilo niti vprašanje, a vendar je zdaj uradno potrjeno osebje pri ekipi UAE Team Emirates. Kot športni direktor ostaja Andrej Hauptman.

Jan Polanc, Tadej Pogačar in Andrej Hauptman. Trije Slovenci v enem izmed najboljših kolesarskih moštevo stajajo v UAE Team Emirates tudi v sezoni 2022. Tadej Pogačar je letos podaljšal že tako dolgoročno pogodbo. Jan Polanc je tudi podaljšal pogodbo z ekipo, zdaj je uradno, da v moštvu z dvakratnim zmagovalcem dirke po Franciji ostaja tudi Andrej Hauptman. “Sezona 2022 je vse bliže in z veseljem vam predstavimo ekipo, ki bo delovala v ozadju. Ogrodje ekipe ostaja podobno temu iz leta 2021. Nekaj je vendarle sprememb in tudi novincev,” so pri ekipi zapisali v izjavi za javnost. Omenili so, da se je po 17 letih profesionalnega kolesarstva za konec kariere odločil Marco Marcato, ki bo prevzel vlogo športnega direktorja. Z ekipo ostaja povezan tudi Allan Peiper. Avstralec, ki se bori z rakom bo sodeloval kot svetovalec s športne in tehnične plati. Jeroen Swart bo prevzel vlogo koordinatorja, medtem ko bo njegovo dosedanjo vlogo glavnega zdravnika opravljal Adriano Rotunno. Prihajata tudi nova trenerja Didac Navarro in Kevin Poulton, medtem ko bo David Herrero Llorente deloval na področju biomehanike. Vse skupaj bo še naprej vodil Mauro Gianetti ob pomoči Andree Agostinija in Joxeana Matxina Fernandeza. Kot eden izmed športnih direktorjev bo še naprej deloval Andrej Hauptman, “Dobri rezultati kolesarjev so posledica močne podpore osebja. V ozadju je opravljenega veliko dela. Zbrali smo dobro skupino na določenih področjih specializiranih ljudi. Verjamemo in upamo, da je pred nami novo uspešno leto 2022,” je dejal prej omenjeni Gianetti.

Športni direktorji: Andrej Hauptman, Fabio Baldato, Fabrizio Guidi, Marco Marcato, Marco Marzano, Manuele Mori, Simone Pedrazzini in Allan Peiper.

Zdravniška služba: Michele De Grandi, David De Klerk, Raaghib Fredericks, Adriano Rotunno, Jason Suter in Pietr Volcke.

Trenerji: Rubens Bertogliati, Didac Navarro, Kevin Poulton, Iñigo San Millan, Jeroen Swart, John Wakefield, David Herrero Llorente in Gorka Prieto Bellver.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ