UAE: Allan Peiper se spet umika iz kolesarstva

UAE: Allan Peiper se spet umika iz kolesarstva
21.12.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

"Čutim, da ne morem opravljati svoje dela tako, kot bi si želel." S temi besedami je Allan Peiper pojasnil odločitev, da se umika iz kolesarstva.

Allan Peiper se je v zadnjem obdboju veliko pojavljal v medijih tudi zato, ker je bil eden izmed ključnih mož pri uspehih Tadeja Pogačarja. Predvsem pri prvi zmagi na dirki po Franciji je veliko prispeval z nasveti in znanjem še posebej na tistem znamenitem kronometru, na katerem je Pogačar prišel do končne zmage.

Potem se je Peiper nekoliko umaknil, a vseeno je dejal, da bo še sodeloval z moštvom UAE. Zdaj pa je sporočil, da se umika. Osredotočil se bo na zdravljenje in okrevanje. Leta 2015 so mu namreč odkrili raka na prostati, leta 2019 pa še raka na pljučih. Obakrat je moral prestati kemoterapije.

"Zdravljenje raka je v zadnjih šestih letih terjalo svoj davek. Tako psihično kot fizično. Tako velik davek, da čutim, da ne morem več opravljati svojega dela na način, kot bi si to želel. Zadnja tri leta v UAE so bila prelepa. V ekipo so me vzeli, čeprav so vedeli, da sem zbolel. Kljub vsemu so mi ponudili priložnost, neverjetno podporo in razumevanje. Za vse to sem jim zelo hvaležen," je dejal Peiper. Prav leta 2019, ko je ravno začel z delom v UAE je znova zbolel in se je umaknil.

Naslednje leto je Pogačarju pomagal do zmage na Touru. "Čeprav se umika, bo vedno del naše ekipe. V teh treh letih nas je vse veliko naučil. Profesionalnost, predanost in znanje so neprecenljivi. Zelo smo mu hvaležni za to, kar je naredil," je dejal glavni mož UAE Team Emirates Mauro Gianetti: "Želimo mu vse najboljše in ga podpiramo v tem boju. Allanovo mesto v ekipi bo vedno prihranjeno in zanj imam vrata odprta, tako da se lahko vrne, ko mu bo zdravje to dopuščalo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ