UAE: Cepili se bodo že januarja

UAE: Cepili se bodo že januarja
07.12.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Glavni mož ekipe UAE Team Emirates Mauro Gianetti je potrdil, da se bodo člani ekip že januarja cepili v boju proti Covid-19.

Cepiti ali ne? To je vprašanje, ki si ga očitno mnogi zastavljajo, medtem ko se države boli ali manj uspešno borijo z novim koronavirusom. Očitno pa se pri moštvu UAE Team Emirates, za katerega vozita tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc s tem vprašanjem prav preveč ne ukvarjajo.

To je potrdil tudi Mauro Gianetti, ki je v Združenih Arabskih Emiratih celo sodeloval pri tretji fazi testiranja novega cepiva. "Bil sem eden izmed 30000 prostovljcev v Abu Dabiju, ki so preizkusili Sinopharmovo cepivo. Prejeli smo ga v dveh odmerkih, stranskih učinkov pa ni bilo," je za Gazzetta dello Sport dejal Gianetti:

"Cepivo je še vedno v tretji fazi testiranja, tako da še ni odobreno, vendar ne manjka več veliko. Pričakujejo, da bodo v letu 2021 izdelali kar milijardo doz tega cepiva. Januarja nameravamo cepiti celotno osebje in kolesarje."

Gianetti naj bi si že zagotovil dostop do zadostne količine cepiva za celotno ekipo. "To bo povsem spremenilo naš odnos z zunanjim svetom. Februarja nas je koronavirus zelo prizadel. Vemo, kako je, če si pozitiven na Covid-19 in greš skozi nočno moro," je še dodal Gianetti.

Januarja bo ekipa na pripravah v ZAE, Pogačar pa naj bi se konec januarja vrnil v Evropo, nastopil na Majorki in potem spet odpotoval na dirki UAE Tour. Glede cepljenja pa je Gianetti še dodal: "Na cepljenje bomo pripravljeni takoj, ko bo cepivo odobreno in certificirano. Seveda ne bo obvezno, saj gre za osebno odločitev."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ