Ubežniki ujeti pred ciljno črto, Peter Sagan prepričljivo

Ubežniki ujeti pred ciljno črto, Peter Sagan prepričljivo
21.09.2016 AVTOR: D. Z.
Eneco Tour. Peter Sagan je dobil sprint v tretji etapi. Slovencev ni bilo v ospredju. Primož Roglič ostaja osmi, vodi pa Rohan Dennis.

Tretja etapa na dirki World Toura Eneco Tour je bila dolga 182 kilometrov. Blankenberge je gostil start, cilj pa Ardooie. Rohan Dennis je nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Etapo so zaznamovali Martin Elmiger (IAM Cycling), Jesper Asselman (Roompot), Mark McNally (Wanty Groupe Gobert), Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise) in Jukija Arashiro (Lampre Merida).

Ti so sestavljali ubežno skupino. S složno vožnjo si je peterica sicer privozila nekaj prednosti, a v glavnini so za ritem skrbeli člani BMC, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku. Najbolj jih je ogrožal Elmiger, ki je pred etapo zaostajal za vsega 23 sekund. 20 km pred ciljem so imeli ubežniki že manj kot dve minuti prednosti, v glavnini pa so že prevladovale sprinterske ekipe. A vendarle nobena ni hotela povsem prevzeti odgovornosti in ubežniki so tako še ohranjali upanje na uspeh.

13 km pred ciljem so namreč imeli še 1:23 prednosti. Potem sta na sceno pri narekovanju ritma stopila Tony Martin in Daniel Oss. Veliko dela so opravili tudi člani LottoNL Jumbo. Ubežnike, ti so v zadnjem kilometru preveč taktizirali, je glavnina ujela šele v samem sprintu. Zato je bil sprint še toliko bolj kaotičen, saj so ubežniki poskrbeli, da so nekateri sprinterji ostali ujeti za njimi. Tisti, ki je izbral pravo linijo – šel je po sredini – pa je bil svetovni prvak Peter Sagan.

Slovak se je veselil zaslužene zmage. Po dobrih štirih urah in desetih minuta dirkanja je drugo mesto zasedel Danny van Poppel, tretji pa je bil Nacer Bouhanni. Slovencev ni bilo v ospredju. Rohan Dennis je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, Peter Sagan pa se je povzpel na drugo mesto in za Dennisom zaostaja za tri sekunde. Tretji je zdaj Jos van Emden. Najboljši izmed Slovencev je Primož Roglič, ki ostaja na osmem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ