Ubežniki uspešni, Primož Roglič pred Londonom ostaja tretji

Ubežniki uspešni, Primož Roglič pred Londonom ostaja tretji
08.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Veliki Britaniji je za kolesarji sedma, predzadnja etapa. Dobil jo je domačin Ian Stannard. Julian Alaphilippe ostaja v vodstvu, Primož Roglič pa ostaja na tretjem mestu.

Na dirki po Veliki Britaniji so kolesarji dan po kraljevski etapi odpeljali že precej lažjo, a nadvse dolgo sedmo etapo. Ta je potekala med West Bridgfordom in Mansfieldom. Dolga je bila 216 kilometrov. Tokrat se je v pobeg najprej podala kar 20-erica kolesarjev. V tej skupini pa je bil tudi peti v skupnem seštevku Bob Jungels, tako da je bila glavnina pozorna in je glavnino ujela. Takoj zatem se je izoblikovala manjša skupina ubežnikov. Sestavljali so jo Ian Stannard, Nils Politt, Giovanni Carboni, Mark McNally, Giovanni Carboni in Alec Paton.

Ko so si ubežniki po polovici etape privozili že več kot sedem minut prednosti, so se v glavnini v lov za njimi podali kolesarji moštva Mitchelton Scott. Preostale ekipe, ki so ravno tako po tihem računale na sprint, pa niso dovolj dobro sodelovale in tako so ubežniki imeli 30 kilometrov pred ciljem še vedno več kot štiri minute prednosti. Julian Alaphilippe, ki je nosil zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku ni bil nikoli pod pritiskom. Takrat so kolesarji Mitchelton Scotta opustili misel, da bi še lahko ujeli ubežnike in takrat je bilo jasno, da se sprinterji tokrat ne bodo borili za etapno zmago. 25 kilometrov pred ciljem je Stannard pospešil in sledil mu je lahko le Politt.

Nemec pa je Britancu moral priznati premoč na krajšem vzponu 16 kilometrov pred ciljem. Politt je Stannarda sicer še poskušal ujeti, a deset kilometrov pred ciljem je obupal, kolesar Skyja pa je nadaljeval sam proti cilju. Po skoraj petih urah dirkanja se je lahko veselil zaslužene zmage. Drugi je bil Politt, ki je zaostal za 59 sekund. Tretji Carbonni je zaostal za več kot tri minute, četrti je bil McNally. Glavnina se je udarila za peto mesto, to je pripadlo Emilsu Liepinsu. Najboljši v skupnem seštevku so na cilj prišli z glavnino. Julian Alaphilippe je bil 19., Primož Roglič pa 38. V skupnem seštevku je Alaphilippe ohranil 17 sekund prednosti pred Woutom Poelsom in 33 pred Primožem Rogličem. Do konca dirke je samo še ena etapa. Ta je ravninska s startom in ciljem v Londonu. Dolga pa bo 77 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ