Ubežniki v Franciji

Ubežniki v Franciji
13.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Pariz-Nica so po treh ravninskih etapa do uspeha prišli ubežniki. Zmagal je Magnus Cort. Slovencev ni bilo v ospredju.

Na dirki Pariz-Nica je za kolesarji že četrta etapa. V rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku jo je začel sprinter Jumbo Visme Dylan Groenewegen, vendar pa je bilo glede na profil preizkušnje jasno, da Nizozemec majice ne bo ubranil. Start je gostil Vichy, cilj pa Pelussin. Etapa je bila dolga 212 kilometrov. Kolesarji so morali premagati po en vzpon tretje in prve kategorije in kar tri druge kategorije. Najtežji štirje vzponi so se zvrstili v zadnjih 50 kilometrih. Kmalu po startu je prišlo do pobega. Ubežno skupino je sestavljalo kar 13 kolesarjev.

Med temi so bili: Christoph Pfingsten (Bora-Hansgrohe), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Mathias Le Turnier (Cofidis), Alessandro De Marchi (CCC Team), Kevin Reza (Vital Concept), Magnus Cort (Astana), Damien Gaudin (Direct Energie), Angelo Ciccone (Trek-Segafredo), Elie Gesbert (Arkea-Samsic), Eduard Grosu (Delko-Marseille-Provence) in Evaldas Siskevicus (Delko-Marseille-Provence). Privozili so si več kot šest minut prednosti.

V lov za njimi so se podali predvsem kolesarji ekip Bahrain Merida in Mitchelton Scott. Na prvem izmed zadnjih štirih vzponov je za selekcijo v ospredju skrbel De Gendt. Na predzadnjem vzponu so mu lahko sledili samo še Cort, Ciccone in De Marchi. Glavnino je dodatno zaustavil še padec in deset kilometrov pred ciljem so ubežniki še vedno imeli skoraj dve minuti prednosti. Cort bi sicer lahko čakal na sprint, saj velja za hitrega kolesarja v podobnih zaključkih, a je bil kolesar Astane premočan za konkurenco.

Na sprint ni čakal. Napadel je še predtem in si do cilja privozil sedem sekund prednosti pred De Gendtom. Sledila sta Ciccone in De Marchi, ki je zaostal za 18 sekund. Glavnina s favoriti je zaostala za 48 sekund. Boj za peto mesto je dobil Lilian Calmejane. Simon Špilak je bil 69., Luka Mezgec 104. in Kristijan Koren 122. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Michal Kwiatkowski, ki ima pet sekund prednosti pred Sanchezom in deset pred Philippom Gilbertom. Sledijo Bernal, Trentin, Gallopin, Molard, Bardet in Naesen.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ