UCI hiti: V ponedeljek znana odločitev v primeru Armstrong

UCI hiti: V ponedeljek znana odločitev v primeru Armstrong
19.10.2012 AVTOR: D. Z.
USADA je pred tednom dni dokaze proti Lanceu Armstrongu poslala Mednarodni kolesarski zvezi, ki ima do konca oktobra čas, da sporoči odločitev, ali bo Armstrongu odvzela vse dosežene rezultate od leta 1998 naprej.
Iz Mednarodne kolesarske zveze so sporočili, da bodo v ponedeljek v Ženevi sklicali novinarsko konferenco, na kateri bo predsednik krovne organizacije Pat McQuaid sporočil dokončno odločitev UCI-ja v primeru Lancea Armstronga. Proti sedemkratnemu zmagovalcu dirke po Franciji so pričali številni nekdanji klubski kolegi, pričanja in dokaze pa je zbrala USADA, Ameriška protidopinška agencija.

Sicer pa je imela Mednarodna kolesarska zveza 21 dni časa, da se odloči, ali se bo strinjala z odločitvijo Usade, da Armstrongu odvzame vse dosežke od leta 1998 naprej in mu prepove nadaljnje nastopanje na tekmovanjih, ali pa primer preda Mednarodnemu športnemu razsodišču. Organizatorji dirke po Franciji so že sporočili, da Armstronga ne smatrajo več kot zmagovalca njihovih prireditev in da po vsej verjetnosti njegovih zmag ne bodo predali nikomur.

Tako Tour de France sedem let ne bo imel zmagovalca, kar naj bi označevalo črno obdobje tega športa. McQuaid o tem primeru predčasno ni hotel govoriti, zato pa se je prek SMS za časopis De Telegraaf oglasil nekdanji predsednik UCI Hein Verbruggen, ki naj bi bil po poročilu Usade tudi zelo vpleten v dopinško afero.

"Vse, kar lahko rečem, da kroži ogromno zgodbic in sumov, vendar ni nikakršnega dokaza. Nobenega. Armstrong nikoli ni padel na dopinški kontroli, niti na Usadini kontroli," je zapisal Verbruggen. UCI bo v ponedeljek razkril tudi, če je zadovoljen samo s šestimi meseci kazni za priče in skesance Vande Veldeja, Zabriskieja, Danielsona, Hincapieja, Barryja in Leipheimerja.

V nadaljevanju pa si lahko ogledate dobrih 45 minut dolgo oddajo, ki so jo pripravili novinarji avstralske televizije ABC. Šli so po sledeh Usadinega poročila in iskali dokaze proti Lanceu Armstrongu.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ