UCI kritizira zamujanje Usadinih dokumentov

UCI kritizira zamujanje Usadinih dokumentov
28.09.2012 AVTOR: D. Z.
V primeru Lancea Armstronga bi morali dokumenti z dokazi proti sedemkratnemu zmagovalcu Toura že prispeti na Mednarodno kolesarsko zvezo, a si je Usada vzela dodaten čas in tako izzvala negativne odzive s strani UCI.
Iz Ameriške protidopinške agencije so sporočili, da bodo dokaze proti Lanceu Armstrongu Mednarodni kolesarski zvezi dostavili do 15. oktobra in ne do konca septembra, kot je bilo sprva predvideno. Prav to je očitno še poglobilo nasprotja med Usado in Uci. Oglasil se je namreč predsednik krovne organizacije Pat McQuaid, ki je poudaril, da bi jim morala Usada že izročiti dokaze, ki jih je zbrala do takrat, ko je Armstronga spoznala za krivega jemanja nedovoljenih poživil.

»Pri Uciju nismo imeli razlogov, da bi dvomili v to, da ima Usada trdne dokaze, vendar nam zdaj njihova neodločnost daje razloge za skrb. Usada je Armstronga kaznovala pred več kot enim mesecem in mislili smo, da so bolje pripravljeni na ta proces, « je dejal Pat McQuaid. Obenem so v izjavi za javnost dodali, da bi bilo bolje, če bi se pri Usadi bolj ukvarjali z dokazi kot z napovedmi, kaj vse so do zdaj naredili in kaj še bodo.

Pojavile so se tudi govorice, da so pri Usadi z dokumenti zamudili najprej obljubljen rok tudi zato, ker naj bi se po Armstrongovi »predaji « pojavili novi dokazi, predvsem pa nove priče. »To je vsaj nenavadno, da Usada še vedno zbira dokaze proti osebi, ki ga je že spoznala za krivega, « je še dejal McQuaid. Iz UCI-ja so še sporočili, da so za zamudo pri pošiljanju dokumentov izvedeli iz medijev in da jih o tem iz Usada sploh niso obvestili.

Seveda se je odzval tudi Travis Tygart, predstavnik Ameriške protidopinške agencije, ki je poudaril, da se ne čudi, da so se pri Mednarodni kolesarski zvezi odločili, da bodo nanje izvajali pritisk: »Moteče je tudi to, da trdijo, da z nami nimajo stika, kar ni res. Kot že vedo, jim bomo posredovali našo odločitev najkasneje do 15. oktobra in takrat bodo dobili odgovore na vsa vprašanja, ki so jih zastavili tudi v tokratni izjavi za javnost. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ