UCI napoveduje: Na Touru bodo preverili 3 do 4 tisoč koles

UCI napoveduje: Na Touru bodo preverili 3 do 4 tisoč koles
28.06.2016 AVTOR: D. Z.
Motoriziran doping. Nadvse popularna beseda v kolesarstvu v zadnjem času. UCI je sporočil, da bo krepko povečal število kontrol koles na dirki po Franciji.
Dirka po Franciji se bo začela 2. julija. Napetost pred začetkom je vse večja. Večina kolesarjev bo na start odpotovala v sredo. Zdaj pa so se oglasili tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi. Sporočili so, da bodo krepko povečali število pregledov koles. Lani naj bi preiskali vsega 31 koles. Letos bo povsem drugače.

UCI je očitno izboljšala sistem za pregledovanje koles, tako da preiskovalcu eno kolo vzame manj kot minuto časa. Po podatkih UCI naj bi samo na dirki po Švici opravili petsto pregledov koles. Na italijanskem Giru pa kar dva tisoč. "Na dirki po Franciji bomo imeli dovolj sredstev za tri do štiri tisoč testiranj. Učinkovit nadzor je tisti, ki je nepredvidljiv, " so med drugim pri UCI zapisali v izjavi za javnost.

Sicer pa so se je na vse skupaj odzvalo tudi francosko Ministrstvo za šport oziroma predstavnik Thierry Braillard. Ta je potrdil, da bodo na Touru tudi sami izvajali še dodaten nadzor s posebnimi termovizijskimi kamerami. Testirali naj bi jih že na francoskem državnem prvenstvu. S temi kamerami bodo lahko kolesa pregledovali med samo dirko, medtem ko sistem UCI tega ne omogoča, saj lahko kolesa preverjajo samo pred ali po etapi.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ